2°C | Amsterdam

Succes heeft geen kind aan Wieringerwerf, klinkende zege.

HIPPOLYTUSHOEF – Succes heeft weinig weerstand ondervonden van het bezoekende Wieringerwaard. Behoudens het eerste kwart van de wedstrijd waren de bezoekers bij lange na niet bij machte het de thuisclub moeilijk te maken. Sterker. Al na de openingstreffer van Maikel Hoekstra gooiden ‘De Pauwen’ de handdoek en mocht het nog opgelucht ademhalen dat de 5-0 eindstand niet nog groter uitviel.
Verslag van v.v. Succes
Met bijna de hele familie Cornelissen langs de lijn werd voorafgaande de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Henk Cornelissen. Na dit mooie eerbetoon aan het oud bestuurslid en lid van verdienste van VV Succes werd de bal aan het rollen gebracht. Opmerkelijk feit was dat deze bal ditmaal gesponsord werd door voetbalvereniging CVW uit Slootdorp. De geslaagde trainerscursus die sommige leden van deze club bij Succes gevolgd hadden lag hier aan ten grondslag.

Gelijkwaardig

Aan het spel van de thuisclub te zien leek Succes de eerste twintig minuten nog onder de indruk van de tegenstander. De formatie van trainer Willem de Vries had per slot van rekening nog niet zo lang geleden het veel hoger aangeslagen Dirkshorn op de pijnbank gelegd dus van onderschatting was geen sprake. Er ontspon zich aanvankelijk een gelijkwaardig schouwspel waar de meeste strijd op het middenveld geleverd werd. Er waren aan de ene kant kansjes voor Bart de Kleine en Kevin Schouwenaar en aan de andere kant voor Marcel van Koperen maar het was tekort om het publiek daadwerkelijk te vermaken.
Succes dat onder meer aantrad zonder de nog steeds geblesseerde Youri Jansma en spits Jop Van den Esschert (werk) nam geleidelijk meer het initiatief en na krap een half uur spelen betaalde dit zich uit in de openingsgoal. Bart De kleine gaf vanaf de zijkant de bal puntgaaf voor en Maikel Hoekstra rondde uiterst koelbloedig af in de bovenhoek.
Met deze treffer leek direct het goede verzet gebroken bij de Wieringerwaarders want wat zij in het vervolg lieten zien was uiterst pover. De formatie van Jan Loew kreeg steeds meer de overhand en drong de rood witte steeds meer terug. Goal nummer twee kon niet uitblijven en die kwam op slag van rust ook. Opnieuw stond Bart de Kleine aan de basis van dit doelpunt met een fraaie assist die door Kevin Schouwenaar simpel werd binnen getikt; 2-0
Kort na de rust leek het er even op dat Wieringerwaard er toch nog wat van wilde maken deze middag maar verder dan een inzet van Boyd den Boer kwam het niet. De aanvaller vond overigens keeper Martijn Lont op zijn weg, die ditmaal met zijn voeten redding bracht en liet zien dat hij nog steeds in een bloedvorm verkeerd. Ook als hij maar heel weinig te doen krijgt zoals nu.

Aanvalsdrift

De opleving van de gasten was dus kort. Maar de aanvalsdrift van Succes was dat allerminst want na deze spaarzame kans van Den Boer was het aanvallend weer alles Succes wat de klok sloeg. Een glaszuiver doelpunt van De Kleine werd onterecht nog geannuleerd op advies van de grensrechter maar daarna maakte diezelfde De Kleine, na twee assists zelf ook een treffer. Een mooie dieptepass van Jeroen Metselaar wist de rappe aanvaller op juiste waarde in te schatten en rondde bekwaam af.
Hierna reeg Succes helemaal kans op kans en zag keeper Thomas Klos heel veel gevaarlijke doelpogingen op zich af komen. Vaak had hij hier een antwoord op doch tweemaal moest hij alsnog de bal uit het doel vissen. Eén keer was hij kansloos op een geplaatste kopbal van Jeroen Norder 4-0 en diezelfde Norder maakte ook de 5-0. Opnieuw was de assist van De Kleine, die voor de zoveelste keer deze middag zijn directe tegenstander Job Jimmink zijn hielen liet zien en wederom een medespeler een niet te missen kans bood. Toen de wedstrijd allang gespeeld was, werd er nog speeltijd gegund aan de pas 15 jarige Jesse de Jonge die hiermee zijn debuut maakte in het vlaggenschip van het eerste. Succes deed dus goede zaken voor de periode. Volgende week wacht Hollandia T. Gezien de stand op de ranglijst een geduchtere tegenstander en dan zal het waarschijnlijk niet zo makkelijk gaan als deze middag.

Related Articles

Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.