Succes pakt drie punten tegen Schagen

HIPPOLYTUSHOEF – Op een zonnige maar winderige zondagmiddag behaalde Succes een nauwelijks verdiende overwinning op Schagen.

Het eerste wapenfeit was een terugspeelbal op Freek de Kort die ongelukkig over de bal maaide. Maar tot geluk van Succes hobbelde de bal net naast. Freek de Kort speelde overigens verder een zeer goede wedstrijd. Tot echte kansen kwamen beide ploegen niet en vooral Schagen probeerde het met afstandsschoten. Bij de eerste echte kans voor Succes was het direct raak. Een corner werd doorgekopt en door Jeroen Norder bij de tweede paal afgerond, 1-0.

Voor de rust kreeg Succes nog twee kansen, maar de ingevallen Riemersma en van den Esschert wisten het net niet te vinden. In de tweede helft was er veel middenveldspel. Schagen had een optisch overwicht maar tot echte kansen leidde dit niet.

Twee keer claimde Schagen een strafschop, vanwege vermeend hands, maar de prima leidende scheidsrechter weigerde naar de stip te wijzen. De protesten van Schagen bij de tweede vermeende handsbal leidde tot een directe rode kaart. Succes kreeg in de tweede helft nog twee opgelegde kansen. Zo kreeg Jeroen Norder na een corner een uitgelezen kans om de score op te voeren, maar hij mikte net naast.

Bart de Kleine, weer terug van een blessure, kopte in de 84ste minuut een corner van Stef de Koning in de handen van de keeper. Al met al een zeer nuttige overwinning voor Succes, weliswaar na een matige wedstrijd, waardoor ze mee blijven doen in de tweede periode.

Volgende week speelt Succes het beladen thuisduel tegen het Geel Zwart van Marco Kuut.