2°C | Amsterdam

Succes voor Succs tegen Nieuwe Niedorp, maar gemakkelijk was het niet.

De reservebank van Succes, lekker warm onder een deken. (Foto: Succes)
HIPPOLYTUSHOEF – In en tegen Nieuwe Niedorp hadden de mannen van Succes een lastige middag. De aanzienlijk lager op de ranglijst staande Niedorpers verdienden op basis van vechtlust minimaal een punt, maar bleven na negentig minuten met lege handen achter. Matchwinnaar Maikel Hoekstra sprak van een “hele zware middag”.
Een guur windje en de af en toe lichte regen deerden beide ploegen niet in de openingsfase. Het spel beloofde veel goeds en het was dan ook al na vier minuten raak voor Succes. Een afgeslagen corner van Niedorp belande via Lars Verfaille voor de voeten van Jeroen Metselaar. Die zag dat keeper Scott Hordijk ver uit zijn goal was gekomen en verschalkte hem bijna met een schot van dertig meter. Met zijn vingertoppen kon hij de bal nog uit zijn doel houden, maar Maikel Hoekstra was er als de kippen bij om simpel binnen te tikken. Een regelrechte opsteker voor de ploeg van Jan Loew, want door een heuse blessuregolf en hier en daar een schorsing moest er op maar liefst vijf plekken een aanpassing worden gedaan. Zo blijkt maar weer eens dat het in de breedte van de Wieringers wel goed zit.
Na tien minuten had de 0-2 op het scorebord moeten verschijnen, ware het niet dat spits Nordin Elaazize zijn vizier niet op scherp had staan. Naarmate de eerste helft vorderde zakte het niveau behoorlijk. Grote kansen waren er nauwelijks en als er al wat dreigends gebeurde dan stond keeper Martijn Lont zijn mannetje. Zo redde de sluitpost adequaat bij een poging van Niedorp-spits Chris Koopman en een schot van Christiaan Schipper. Voor het Niedorpse doel was Nordin Elaazize de enige die voor gevaar zorgde, maar zijn poging rolde naast de verkeerde kant van de paal.
De tweede helft bood nog minder vertier. Nieuwe Niedorp speelde met veel energie en passie, maar miste vernuft en slimmigheid. Succes heeft normaal gesproken op puur voetbalgebied weinig te duchten van een tegenstander als Nieuwe Niedorp, maar miste naast nogal wat vaste waarden ook vernuft en slimmigheid. Het opportunistisch spelende Niedorp merkte al snel in de tweede helft dat er wat te halen viel en zocht met veel inzet de gelijkmaker. Dat die niet viel was mede te wijten aan het gebrek aan een eindpass.
Niedorp drukte onder leiding van Roy de Gier Succes ver naar achter, maar telkens ging het mis in de afwerking. Er ontstond door de Niedorpse spelwijze meer ruimte en dat resulteerde in een messcherpe counter die ingeleid werd door de ingevallen Jesse de Jonge. Net vijftien jaar en een pareltje in de dop. Zijn pass op Maikel Hoekstra was prachtig, het schot met buitenkantje rechts wat daarop volgde ook, maar met een ultieme strekking kon keeper Hordijk het leder naast tikken. De ingevallen Rob Klein, ook junior, kreeg vlak voor tijd een enorme kans om aan alle onzekerheid een einde te maken. Keeper Hordijk liet zich niet passeren.
Aan de andere kant was Martijn Lont ook niet van plan zich te laten passeren. Met dank aan Ted Jorna en Jay Klaaren werd de nul gehouden en schrijft Succes weer drie punten bij. Een zeer matige wedstrijd van beide ploegen. Trainer Jan Loew was uiteindelijk blij met de drie punten, maar weet ook dat het beter moet. Slechte wedstrijden winnen is ook een kunst. Aanstaande zondag speelt Succes thuis tegen koploper VIOS W.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.