Succesmeiden onder 17 geven het goede voorbeeld.

HIPPOLYTUSHOEF – Zaterdagmorgen 11:15. Ondanks een nacht met hevige buien lagen de velden er prachtig bij. Een korte, maar zeer hevige bui maakte dat we 8 minuten later aan de wedstrijd begonnen. Door ziekte en werk hebben we een aantal speelster uit de MO15 moeten lenen. Succes speelde in een hoog tempo met veel druk op de bal waardoor de eerste 30 minuten zich voornamelijk op de helft van de tegenstander afspeelden.
Een verslag van een trotse trainer
De snelle voorhoede van Succes creëerde veel kansen wat resulteerde in veel schoten op doel. Kolping beschikt echter over een prima keepster die goed uitkwam en ook veel van de schoten pareerde. Toch lukte het Anouk om de score te openen met een fraai schot in de rechterbovenhoek. Dat gaf Succes nog meer vleugels waarna Britt de bal binnen kon schieten na een fraaie paseeractie en dito voorzet van Jamie.
Doordat het zo makkelijk leek te gaan gaven we na een minuut of 30 ook wat meer ruimte weg. Daar profiteerden een paar zeer snelle en behendige speelsters van Kolping gretig van. 2-1. We waren gewaarschuwd maar toch creerde de Kolping Girls kort hierop weer eenzelfde soort kans. Ik telde de 2-2 al, maar de prima keepende Kiara (14jr) had een schitterende voetreflex en met een bijna spagaat voorkwam ze de gelijke stand. Met 2-1 gingen we de rust in.
Ook na rust waren we nog niet helemaal bij de les en viel al snel de 2-2. Hun snelle en behendige middenveldspeelsters maakten het Succes erg moeilijk, soms hadden we voeten te kort, zo leek het. Na wat omzettingen kregen we echter weer vat op de wedstrijd en scoorde Anouk met een mooie stift de 3-2. Een mooie paseerbeweging in de 16 van Jamie werd beantwoord met een sliding door de tegenstander. Deze raakte echter alleen Jamie en niet de bal. Pingel! Jammer genoeg werd deze gemist, maar dat overkomt de beste spelers, dus niet getreurd. Anouk had de pingel graag willen nemen en nam dat mee in haar spel. Ze liet zien dat ze vandaag makkelijk kon scoren en tekende snel na de gemiste strafschop voor de 4-2.
Toch bleef Kolping hoop houden en wist hun snelle en behendige speelsters keer op keer te bereiken. De 4-3 en 4-4 stonden hierdoor al snel op het scorebord. Het hoge tempo van de eerste helft begon z’n tol te eisen. Kramp en vermoeidheid tot gevolg. Ik heb de jongste van het stel, Julia Kraak, nog één keer lief aangekeken om de snelle linkshalf van hun af te stoppen. Julia was tot dusver de enige die haar goed in de tang had. Succes kwam hierna ook niet meer in problemen. De Succes girls wilden deze wedstrijd winnen en gaven nog een paar minuten flink gas. Sommigen zaten al in hun reserves, maar het resulteerde in nog één goeie kans die briljant werd verzilverd door Britt.
Eindstand 5-4. De charme van het meidenvoetbal. You get what you pay for. Strijd, geen gezeur en veel doelpunten. En een prachtige, spannende wedstrijd. Go girls!!!!