Supermarktketen Deen: Hollands Kroon neemt kwakkeloos beweringen Aldi over.

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WIERINGERWERF – Deen Supermakt is tegen de verplaatsing van de Aldi naar de nieuwe lokatie aan de Ingenieur Smedingplein 2 in Wieringerwerf. Deen Supermarkt is van mening dat Hollands Kroon wel erg snel het in 2011 gemaakte bestemmingsplan weer laat varen en gaat aanpassen.
Deen Supermarkt is van mening dat de gemeente voor de vaststelling van de “Dorpsvisie Wieringerwerf” en het “Stedenbouwkundig plan en Beeldkwaliteitsplan Centrumgebied Wieringerwerf” al heeft besloten deze twee plannen niet langer van toepassing te verklaren.
Aldi zegt dat op de bestaande lokatie verdere uitbreiding niet meer mogelijk is en dat de huidige winkeloppervlakte van 705m² te klein zou zijn, in een toelichting zegt Aldi: “Om voor de toekomst een kwalitatief winkelaanboed te kunnen blijven garanderen, passend binnen het bedrijfsprofiel, is het dan ook noodzakelijk om de winkel te verhuizen naar een nieuw gebouw, waar een volwaardige hedendaagse discounter gerealiseerd kan worden.
Deen Supermarkt zegt hierop dat deze beweringen op niets zijn gebasseerd en zegt zelfs dat de beweerde “noodzaak”niet is onderzocht of getoetst. De jurist van Deen Supermarkt zegt: “Kennelijk neemt de gemeente klakkeloos de beweringen van Aldi over, zonder die te toetsen aan ruimtelijke relevantie uitgangspunten.
Deen zegt dat het van belang is dat het bestaande pand aan de Ingenieur Smedingplein zal worden gesloopt en dat Aldi een nieuw gebouw wil neerzetten, maar de huisstijl van Aldi is echter een “simpele blokkendoos”, van een ruimtelijke impuls zal daarom geen sprake zijn.
Ook wijst Deen op de bezwaren die winkelketen Hema heeft ingediend tegen de verplaatsing van de Aldi in Wieringerwerf. Deen wijst hierbij op het feit dat zowel Deen Supermarkt als Winkelketen Hema belanghebbenden zijn omdat ook in de Hema-vestiging voedings- en levensmiddelen worden verkocht, en Aldi verkoopt niet alleen levensmiddelen maar ook non-food.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category