2°C | Amsterdam

Tarbot en Zeebaars verdwijnen uit de Noordzee als de visvloot zo doorgaat.

DEN OEVER – Het gaat slecht met de zeebaars en de tarbot in de Noordzee. Met de huidige Nederlandse visvloot zal de biodiversiteit verdwijnen in de Noordzee. Dat stelt Greenpeace na onderzoek naar de visstanden en vismethoden. De milieuorganisatie pleit voor maatregelen om de bijvangst van met name de zeebaars door sleepnetvissers aan te pakken.
Greenpeace onderzocht hoe vissoorten worden gevangen en hoe de populaties ervoor staan. Het gaat goed met de schol en de tong maar door overbevissing met niet-selectieve vismethoden worden soorten als de zeebaars en de tarbot bedreigd. Volgens de milieuorganisatie is vooral de manier van vissen op andere vissoorten hier oorzaak aan.
De vangstmethode door viskotters met bodemsleepnetten zorgt voor veel bijvangst van andere vissoorten.

Related Articles

Zoek je een heerlijk nieuw recept om te proberen? Zoek niet verder, want we hebben de perfecte voor je. Dit droprecept zal je smaakpapillen
Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa, en het vinden van een parkeerplek kan moeilijk zijn. Dat is waar valet parking van

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.