Taxi-vervoer is wél degelijk zaak van gemeenten.

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Ouders van kinderen die speciaal onderwijs volgen, moeten kunnen rekenen op goed geregeld taxivervoer. De gemeenten Schagen, Den Helder en Hollands Kroon moeten dat garanderen door zich ook te bekommeren om het lot van de chauffeurs. Als het aan de gemeenten ligt, gebeurt dat laatste echter niet, het getuigt van weinig sociaalmaatschappelijke betrokkenheid bij de belangenbehartigers van deze gemeenten.
Eerder is dat ook al eens voorgekomen met het taxi vervoer in de gemeente Hollands Kroon en Schagen. In 2013 werd het vervoer van leerlingen naar scholen voor speciaal onderwijs gegund aan Klomp Groepsvervoer uit Ede, voor tenminste drie jaar. Het dienstdoende taxibedrijf Taxi Centrale Schoorl ging destijds failliet, Connexxion was bereid dit type vervoer voor bijna een jaar over te nemen, er werd door Connexxion allemaal nieuw materiaal aangeschaft en een behoorlijk deel van het personeel werd overgenomen. Het contract met Connexxion liep af en er moest opnieuw worden ingeschreven. Connexxion had hun prijzen gebaseerd om goed en verantwoord werk te leveren zoals het behoord te zijn.
Lees ook: acties opkomst in het leerlingenvervoer
De in deze regio wonende chauffeurs die toen de taxibusjes van Connexxion bestuurden vielen tussen wal en schip omdat Klomp niet verplicht werd de Connexxion-chauffeurs over te nemen. Klomp ging zelf nieuwe chauffeurs opleiden die uit de bijstand van de gemeente Schagen, Hollands Kroon en Den Helder kwamen. Met als gevolg dat de Connexxion-mensen in de – door het Rijk betaalde – WW belandden.
Het kundige personeel van Connexxion zij die wél door Klomp werden aangenomen moesten door het stof en kregen slechtere arbeidsvoorwaarden. Waarvan na het verlopen van hun contract sommigen al na drie maanden een aantal werknemers ontslag werd aangezegd. Van het nu noodlijdende taxi bedrijf Klomp wordt het contract nu ook niet meer verlengd, toeval of niet, maar de geschiedenis lijkt zich weer te herhalen.
Lees ook: Oud personeel failliete Taxi Klomp krijgen tijdelijk contract
Ook nu dreigen er weer veel werknemers met die ellende geconfronteerd te worden omdat de gemeente ook nu weer voor een dubbeltje op de eerste rang denkt te kunnen gaan zitten. Na het debacle in de zorg gaat ook dit voorval deze gemeenten weer behoorlijk wat geld kosten en zo’n financiële misser lijkt zich wat het taxi vervoer betreft nu ook weer te herhalen. Doordat neo-liberale vrije-markt denken worden keer op keer zulke fouten begaan wat de belastingbetaler iedere keer veel geld gaat kosten.
Maar ook nog eens voor veel mensen weer voor onaangename verrassingen zal gaan zorgen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category