Texel staat op zijn kop na gouden race Dorian van Rijsselberghe

TEXEL|RIO – Dorian van Rijsselberghe prolongeert zijn olympische titel in de RS:X-klasse op grootste wijze door ook de afsluitende medalrace te winnen. Hij komt daarmee in een illuster rijtje van sporters die het lukt om op twee opeenvolgende Olympische Spelen goud te winnen. Zijn grote rivaal Nick Dempsey was vooraf ook al zeker van zilver.
Met zijn zevende plaats in de slotrace verzekerde de Fransman Pierre Le Coq zich van de bronzen medaille.De medalrace werd enige tijd uitgesteld omdat er te weinig wind was en de wind ook steeds uit andere richtingen kwam.
Onder toeziend oog van de koninklijke familie toonde Van Rijsselberghe uiteindelijk nog een keer wat hem zo’n grote kampioen maakt. Hij klom daarna aan boord van de boot van de koninklijke familie om ze allemaal te omhelzen en met ze op de foto te gaan,meldt NH.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs