Texelaar Ferry wordt 100 dankzij veel geknuffel

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

TEXEL – Waar in Noord-Holland moet je gaan wonen als je oud wilt worden? Medewerkers van de organisatie THUIS. reizen deze maand door de provincie om op die vraag een antwoord te geven. De afgelopen dagen waren ze op Texel, waar ze onder meer met eilandbewoner Ferry (95) spraken. “Iedereen zegt: Ferry wordt beslist boven de honderd.”
De bejaarde Texelaar heeft zich zich z’n hele leven ingezet voor de gemeenschap, vertelt hij tegen de medewerker van THUIS. “Ik was vroeger voorzitter van de dorpscommissie”, geeft hij een voorbeeld van zijn activiteiten op het eiland. 
Uiteindelijk betaalde zijn tomeloze inzet zich dubbel en dwars terug. Toen zijn vrouw bij een val haar knie brak, stonden zijn dorpsgenoten massaal klaar. Omdat ze geen trap meer kon lopen, bouwden ze voor haar een huisje in de tuin. “Ze zeiden: Ferry, je hebt het verdiend.”
Veel geknuffel
Hoewel Ferry inmiddels weduwnaar is, ziet hij zichzelf ook honderd worden. “Dit leven”, omschrijft hij de belangrijkste voorwaarde om een eeuwling te worden. “Dat iedereen leuk is, iedereen me kent en iedereen meeleeft en – niet zeggen – met veel geknuffel.”

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category