2°C | Amsterdam

Texelaar Ferry wordt 100 dankzij veel geknuffel

TEXEL – Waar in Noord-Holland moet je gaan wonen als je oud wilt worden? Medewerkers van de organisatie THUIS. reizen deze maand door de provincie om op die vraag een antwoord te geven. De afgelopen dagen waren ze op Texel, waar ze onder meer met eilandbewoner Ferry (95) spraken. “Iedereen zegt: Ferry wordt beslist boven de honderd.”
De bejaarde Texelaar heeft zich zich z’n hele leven ingezet voor de gemeenschap, vertelt hij tegen de medewerker van THUIS. “Ik was vroeger voorzitter van de dorpscommissie”, geeft hij een voorbeeld van zijn activiteiten op het eiland. 
Uiteindelijk betaalde zijn tomeloze inzet zich dubbel en dwars terug. Toen zijn vrouw bij een val haar knie brak, stonden zijn dorpsgenoten massaal klaar. Omdat ze geen trap meer kon lopen, bouwden ze voor haar een huisje in de tuin. “Ze zeiden: Ferry, je hebt het verdiend.”
Veel geknuffel
Hoewel Ferry inmiddels weduwnaar is, ziet hij zichzelf ook honderd worden. “Dit leven”, omschrijft hij de belangrijkste voorwaarde om een eeuwling te worden. “Dat iedereen leuk is, iedereen me kent en iedereen meeleeft en – niet zeggen – met veel geknuffel.”

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.