Texelaar Ferry wordt 100 dankzij veel geknuffel

TEXEL – Waar in Noord-Holland moet je gaan wonen als je oud wilt worden? Medewerkers van de organisatie THUIS. reizen deze maand door de provincie om op die vraag een antwoord te geven. De afgelopen dagen waren ze op Texel, waar ze onder meer met eilandbewoner Ferry (95) spraken. “Iedereen zegt: Ferry wordt beslist boven de honderd.”
De bejaarde Texelaar heeft zich zich z’n hele leven ingezet voor de gemeenschap, vertelt hij tegen de medewerker van THUIS. “Ik was vroeger voorzitter van de dorpscommissie”, geeft hij een voorbeeld van zijn activiteiten op het eiland. 
Uiteindelijk betaalde zijn tomeloze inzet zich dubbel en dwars terug. Toen zijn vrouw bij een val haar knie brak, stonden zijn dorpsgenoten massaal klaar. Omdat ze geen trap meer kon lopen, bouwden ze voor haar een huisje in de tuin. “Ze zeiden: Ferry, je hebt het verdiend.”
Veel geknuffel
Hoewel Ferry inmiddels weduwnaar is, ziet hij zichzelf ook honderd worden. “Dit leven”, omschrijft hij de belangrijkste voorwaarde om een eeuwling te worden. “Dat iedereen leuk is, iedereen me kent en iedereen meeleeft en – niet zeggen – met veel geknuffel.”

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs