Theo Groot van de dorpsraad Schagerbrug, ‘vogels wel, mensen niet.’

SCHAGERBRUG – Er dreigt een groot huisvestingsprobleem in Schagerbrug. Het gebrek aan woningen zorgt voor leegloop uit het dorp. De dorpsraad vraagt de provincie met klem een einde te maken aan de bouwstop voor kleine kernen. “We willen maatwerk voor het platteland. We zijn hier geen Groot Amsterdam.”

Vogels

Aan de rand van Schagerbrug ligt een terrein bijna bouwrijp: plan Buitenvaert. Ruim tien jaar geleden zouden er al veertig woningen komen, maar daar stak de povincie een stokje voor om weidevogelgebieden te beschermen. Theo Groot van de dorpsraad Schagerbrug kan er niet over uit: “Vogels mogen dus wel nesten bouwen, maar wij geen huizen voor onze inwoners?”

Lees ook: Schagerbrug dreigt spookdorp te worden

Volgens de dorpsraad ligt Schagerbrug klem tussen beschermde gebieden. “We kunnen geen kant op. Voor jongeren zijn er geen starterswoningen en ik wil kleiner wonen, maar er is geen plek en mij krijg je Schagerbrug niet uit.”

Schagerbrugger

Bollenteler Nick Hulsebosch baalt dat hij afgelopen week noodgedwongen is verhuisd naar een buitenwijk van Schagen.”Ik baal er enorm van. Ik ben in hart en nieren Schagerbrugger. Mijn werk, al mijn sociale activiteiten zijn hier. Vrienden en alle jeugd trekt weg uit het dorp en dat is gewoon zonde.” 

‘Uitsterven’

Binnenkort komt het plan ‘Buitenvaert’ weer op tafel, maar goede hoop heeft de dorpsraad niet. Groot nodigt de provincie uit om eindelijk eens te komen kijken waar Schagerbrug ligt. “Het gaat me echt aan het hart. Je ziet het dorp langzaam uitsterven. Er moet wat gebeuren. Dit kan niet zo blijven.”

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs