2°C | Amsterdam

Thuiszorgmedewerksters doen nog 1 ultime poging

Hollands Kroon – In een ultieme poging de gemeente op andere gedachten te brengen, hebben thuiszorgmedewerkers uit de gemeente Hollands Kroon vandaag talloze protestbordjes opgehangen. Per 1 mei bezuinigt de gemeente op lichte huishoudelijke zorg en moeten 700 hulpbehoevenden het zonder ondersteuning stellen.
De thuiszorgmedewerkers stonden vanmorgen extreem vroeg op om bij elk plaatsnaambord in de gemeente een bordje te plaatsen met de tekst: “Thuiszorg-arme gemeente”.
“Wij proberen de gemeenteraad tot het inzicht te laten komen dat ze de wet moeten gaan uitvoeren zoals deze bedoeld is. Namelijk mensen die zorg nodig hebben dat ook geven”, aldus Cor de Beurs van FNV.
Strijden
Karin de Graaf is één van de circa honderd zorgmedewerkers die haar baan door de bezuinigingen kwijtraakt. Toch is dat niet het ergste, vindt ze. Ze heeft vooral met de cliënten te doen. “We krijgen best vaak te horen dat we alleen maar voor onze baan strijden, maar dat is totaal niet van toepassing. Wij strijden voor mensen die hulp gewoon heel hard nodig hebben.”
De bezuinigingen in Hollands Kroon raken vooral mensen die na beoordelingen lichte zorg nodig hebben. Zwaar hulpbehoevenden blijven in aanmerking komen voor thuiszorg.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.