Thuiszorgmedewerksters doen nog 1 ultime poging

Hollands Kroon – In een ultieme poging de gemeente op andere gedachten te brengen, hebben thuiszorgmedewerkers uit de gemeente Hollands Kroon vandaag talloze protestbordjes opgehangen. Per 1 mei bezuinigt de gemeente op lichte huishoudelijke zorg en moeten 700 hulpbehoevenden het zonder ondersteuning stellen.
De thuiszorgmedewerkers stonden vanmorgen extreem vroeg op om bij elk plaatsnaambord in de gemeente een bordje te plaatsen met de tekst: “Thuiszorg-arme gemeente”.
“Wij proberen de gemeenteraad tot het inzicht te laten komen dat ze de wet moeten gaan uitvoeren zoals deze bedoeld is. Namelijk mensen die zorg nodig hebben dat ook geven”, aldus Cor de Beurs van FNV.
Strijden
Karin de Graaf is één van de circa honderd zorgmedewerkers die haar baan door de bezuinigingen kwijtraakt. Toch is dat niet het ergste, vindt ze. Ze heeft vooral met de cliënten te doen. “We krijgen best vaak te horen dat we alleen maar voor onze baan strijden, maar dat is totaal niet van toepassing. Wij strijden voor mensen die hulp gewoon heel hard nodig hebben.”
De bezuinigingen in Hollands Kroon raken vooral mensen die na beoordelingen lichte zorg nodig hebben. Zwaar hulpbehoevenden blijven in aanmerking komen voor thuiszorg.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs