Tristan, Nala en Asali gaan verhuizen naar Zuid-Afrika

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ANNA PAULOWNA – De drie leeuwen Tristan, Nala en Asali liggen er nu nog relaxed bij maar er staat hun een flinke reis te wachten. Per vliegtuig gaan ze onderweg naar het Emoya Big Cat Sanctuary waar de ze weer echt leeuw kunnen zijn.
“Bij de vorige leeuwen die gingen was het anders. Die hadden meer schade opgelopen in de eerste jaren van hun leven. De leeuwen die nu gaan, zijn geboren in een Serengeti-park in Duitsland en tot hun zevende maand bij hun ouders gebleven. We denken ook echt dat ze straks terug in het wild geplaatst kunnen worden”, vertelt Daphne Pels van Stichting Leeuw in Anna Paulowna aan NH.
De drie leeuwen gaan eerst in het park een tijd acclimatiseren. Ze moeten wennen aan de warmte en het eten. Verder moeten ze nog meer leren hoe een wilde leeuw zich gedraagt. “We hebben ze al een beetje getraind met onze jaagsimulator maar daar leren ze nog veel meer hoe het moet.”
Toch is het weer spannend nu de leeuwen vertrekken. Er staat ze een lange reis te wachten die niet altijd even comfortabel is. Maar dat is een klein offer voor de vrijheid die ze er voor terugkrijgen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category