Tristan, Nala en Asali gaan verhuizen naar Zuid-Afrika

ANNA PAULOWNA – De drie leeuwen Tristan, Nala en Asali liggen er nu nog relaxed bij maar er staat hun een flinke reis te wachten. Per vliegtuig gaan ze onderweg naar het Emoya Big Cat Sanctuary waar de ze weer echt leeuw kunnen zijn.
“Bij de vorige leeuwen die gingen was het anders. Die hadden meer schade opgelopen in de eerste jaren van hun leven. De leeuwen die nu gaan, zijn geboren in een Serengeti-park in Duitsland en tot hun zevende maand bij hun ouders gebleven. We denken ook echt dat ze straks terug in het wild geplaatst kunnen worden”, vertelt Daphne Pels van Stichting Leeuw in Anna Paulowna aan NH.
De drie leeuwen gaan eerst in het park een tijd acclimatiseren. Ze moeten wennen aan de warmte en het eten. Verder moeten ze nog meer leren hoe een wilde leeuw zich gedraagt. “We hebben ze al een beetje getraind met onze jaagsimulator maar daar leren ze nog veel meer hoe het moet.”
Toch is het weer spannend nu de leeuwen vertrekken. Er staat ze een lange reis te wachten die niet altijd even comfortabel is. Maar dat is een klein offer voor de vrijheid die ze er voor terugkrijgen.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs