2°C | Amsterdam

TSN failliet, thuiszorgmedewerksters gaan fors minder verdienen

Hollands Kroon – Thuiszorgorganisatie TSN wordt aankomende woensdag officieel failliet verklaard. Er was al bekend dat het bedrijf binnen een paar weken faillissement zou aanvragen, maar NOS meldt nu dat dit woensdag gebeurt.
Ook in Schagen wordt het werk overgenomen door een andere partij. Alle cliënten van TSN krijgen uiteindelijk een nieuwe zorgaanbieder, omdat gemeenten een zorgplicht hebben. Zo meldt de NOS. De wethouder van Hollands Kroon liet eerder al weten niet van de plannen te willen afwijken.
Lees ook: Thuiszorgmedewerksters bezetten gemeentehuis Hollands Kroon
Minder salaris
Meer dan de helft van de hulpen in de hoogste salarisschaal zal in de nieuwe baan namelijk een schaal worden teruggezet, verwacht vakbond CNV. Een op de vijf thuishulpen zit in die hoogste schaal 15. Die is hoger, omdat ze de gezondheid van cliënten in de gaten moeten houden. Bij TSN werken ongeveer 12.000 mensen.
Lees ook: Thuiszorgmedewerksters negeren bevel burgemeester

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.