2°C | Amsterdam

Tuinen en muzikanten gezocht voor Beeld in Tuin 2016

ANNA PAULOWNA – De Stichting Kunst en Cultuur (SKC) Anna Paulowna houdt dit jaar de negende editie van Beeld in Tuin. Het kunstevenement vindt plaats in het weekend van 11 en 12 juni. Dit jaar heeft de SKC in het kader van de herdenking van de Watersnoodramp van 1916 gekozen voor een route langs de Kerkweg, Veerweg, Zwinweg en Kruisweg te Anna Paulowna en door Van Ewijcksluis.
In de deelnemende tuinen worden kunstwerken van professionele kunstenaars geplaatst die in het teken staan van honderd jaar droge voeten. Het gaat om een grote variatie aan stromingen zoals figuratief, abstract of installaties gemaakt van diverse materialen zoals keramiek, brons, hout, glas of textiel. De SKC streeft naar een verbinding tussen tuin, omgeving en kunst. Aan de kunstenaars wordt gevraagd om een wisselwerking aan te gaan met de tuin of de omgeving. Naast beelden wordt ook muziek in de route opgenomen.
De Stichting Kunst en Cultuur zoekt voor het Beeld in Tuinevenement op 11 en 12 juni tuinen en erven aan de route in de Oostpolder en in Van Ewijcksluis. In deze tuinen en erven moet voldoende ruimte zijn voor beelden en eventueel muzikale optredens. Daarnaast moeten de tuinen en erven toegankelijk zijn voor de bezoekers van Beeld in Tuin en veilig zijn om beelden te plaatsen.
Een ieder met een geschikte tuin of erf kan zich tot begin maart aanmelden bij Nelly Wilms, tel. 0223-532809 /[email protected] of Annet Sterkman, tel. 0224-754103 / 06-57584409 / [email protected]. Na de aanmelding komen leden van de SKC langs om de tuin of het erf te bekijken, waarna afhankelijk van de aangemelde kunstenaars en de gekozen route, een selectie plaatsvindt. Muzikanten die tijdens Beeld in Tuin willen optreden kunnen zich ook aanmelden bij de hierboven genoemde SKC-leden.
Beeld in Tuin is op zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.