Tuinen en muzikanten gezocht voor Beeld in Tuin 2016

ANNA PAULOWNA – De Stichting Kunst en Cultuur (SKC) Anna Paulowna houdt dit jaar de negende editie van Beeld in Tuin. Het kunstevenement vindt plaats in het weekend van 11 en 12 juni. Dit jaar heeft de SKC in het kader van de herdenking van de Watersnoodramp van 1916 gekozen voor een route langs de Kerkweg, Veerweg, Zwinweg en Kruisweg te Anna Paulowna en door Van Ewijcksluis.
In de deelnemende tuinen worden kunstwerken van professionele kunstenaars geplaatst die in het teken staan van honderd jaar droge voeten. Het gaat om een grote variatie aan stromingen zoals figuratief, abstract of installaties gemaakt van diverse materialen zoals keramiek, brons, hout, glas of textiel. De SKC streeft naar een verbinding tussen tuin, omgeving en kunst. Aan de kunstenaars wordt gevraagd om een wisselwerking aan te gaan met de tuin of de omgeving. Naast beelden wordt ook muziek in de route opgenomen.
De Stichting Kunst en Cultuur zoekt voor het Beeld in Tuinevenement op 11 en 12 juni tuinen en erven aan de route in de Oostpolder en in Van Ewijcksluis. In deze tuinen en erven moet voldoende ruimte zijn voor beelden en eventueel muzikale optredens. Daarnaast moeten de tuinen en erven toegankelijk zijn voor de bezoekers van Beeld in Tuin en veilig zijn om beelden te plaatsen.
Een ieder met een geschikte tuin of erf kan zich tot begin maart aanmelden bij Nelly Wilms, tel. 0223-532809 /nwilms@hotmail.com of Annet Sterkman, tel. 0224-754103 / 06-57584409 / annet.sterkman@live.nl. Na de aanmelding komen leden van de SKC langs om de tuin of het erf te bekijken, waarna afhankelijk van de aangemelde kunstenaars en de gekozen route, een selectie plaatsvindt. Muzikanten die tijdens Beeld in Tuin willen optreden kunnen zich ook aanmelden bij de hierboven genoemde SKC-leden.
Beeld in Tuin is op zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs