2°C | Amsterdam

U mag zelf beslissen wie er wel en wie er geen subsidie gaat krijgen in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Het college wil inwoners mee laten beslissen in de verstrekking van subsidie. In de begroting van 2017 is € 200.000,- extra financiële ruimte vrijgemaakt om nieuwe initiatieven in behandeling te nemen. Het enige criterium dat Hollands Kroon hieraan verbindt is dat initiatieven passend moeten zijn binnen doelstellingen van de gemeenteraad. De gemeenteraad behandelt het voorstel op 20 december aanstaande.

Adviesgroep

Per 1 januari 2017 wordt een adviesgroep samengesteld die ondersteund wordt door ‘Hollands Kroonse Uitdaging’. Zij toetsen nieuwe initiatieven en beslissen over de subsidieverstrekking. Naast een ambtenaar van de gemeente, bestaat de adviesgroep uit grote maatschappelijke partners zoals KopGroep Bibliotheken, Incluzio, Sportservice en WonenPlus Welzijn. De groep maakt de afweging of een initiatief via crowdfunding opgepakt moet worden of via gemeentelijke subsidie. Daarvoor wordt al bekeken of het netwerk van De Uitdaging het initiatief kan ondersteunen.

Digitaal platform

Hollands Kroon sluit zich aan bij het digitaal platform genaamd ‘Het lukt ons’. Daarmee bieden we initiatiefnemers een platform voor crowdfunding. Met de bouwers van dit platform, 1%Club, is de gemeente in gesprek om ook de subsidieverstrekking volledig digitaal en interactief via dit platform te laten verlopen. Doelstelling is om in 2018 via dit platform ook alle subsidieaanvragen in te laten dienen, inwoners een stem te geven over verdeling van budget en de inhoudelijke verantwoording inzichtelijk te maken.

Fasering

Hollands Kroon gaat een proces in dat zorgvuldige voorbereiding vraagt. Organisaties die voor 2017 al subsidie hebben aangevraagd hebben bericht van de gemeente gehad. Hollands Kroon werkt toe naar de aanvragen voor 2018. De gemeente informeert de organisaties als de wijzigingen van de nieuwe procedure definitief zijn.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.