U zeurt, juist wel betere thuiszorg door integrale aanpak wijkteams

HOLLANDS KROON – Drie miljoen euro… dat is het bedrag dat Hollands Kroon onder de streep heeft overgehouden door de extreme bezuinigingen op de thuiszorg in Hollands Kroon.  Geld dat het college dan wel weer reserveren voor oa. de thuiszorg.
Het college prijst vooral de ‘integrale’ aanpak van de wijkteams sinds 2015 die er voor heeft gezorgd dat de zorg met sprongen vooruit is gegaan en gebruik van dure zorg kon worden vermeden en ook in de toekomst kan worden vermeden.
Er zit nog wel een addertje onder het gras, tegen de gemeente Hollands Kroon loopt op dit moment een rechtzaak waarin de gemeente is gedaagd vanwege het afschaffen van de lichte huishoudelijke zorg (H1-12), mocht de uitspraak negatief zijn dan moet Hollands Kroon alsnog de knip trekken.
Maar voor nu is het college tevreden en trots op wat er is bereikt en door die overgehouden drie miljoen te reserveren voor het sociaal domein kunnen miskleunen in de toekomst worden opgevangen.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs