uRo Unirek/VZV Ds. 2 verslaat Garage Kil Volendam in verlenging

’t VELD – Het tweede team van JuRo Unirek/VZV heeft in een bloedstollend verlenging het Eerste team van Eerste Divisionist Garage Kil Volendam uit het bekertoernooi gewipt. Na de eerdere uitschakeling van Geel Zwart en ZAP werd Garage Kil Volendam na een gelijke 28-28 eindstand in de reguliere speeltijd, in de verlenging van 2x 5min. verdiend met 6-4 verslagen.

Het team van Coach Ard de Ruiter en het team uit Volendam waren aan elkaar gewaagd en had VZV halverwege de eerste helft een 10-6 voorsprong door o.a. 5 doelpunten van de nagenoeg van een blessure herstelde Lotte Prak die in het tweede team haar vorm en zelf vertrouwen weer behoorlijk weet op te vijzelen.

Deze riante lijkende voorsprong werd echter met de rust in zicht door slordig spel verspeelt en geheel te niet gedaan 12-12. VZV nam hierna toch weer de leiding door een score van Lotte Prak en twee schitterende doelpunten van de jeugdige en opvallend goed spelende Lisa Vlug.

Ruststand 15-13.

Tekst loopt door onder de foto’s

Na de pauze had VZV geruime tijd het betere spel en leek in deze regionale voorronde van het nationale bekertoernooi op nieuw voor een stunt te gaan zorgen. Jet Jimmink 3 treffers, Albertine Abube, Esma Staal en Roos de Vries 2x leken na 15 min. met nog weer een score van Jet Jimmink de wedstrijd naar zich toe te trekken naar een 24-20 voorsprong.

Maar net als in het eerst bedrijf werd de voorsprong in een rommelige periode met slordig spel en balverlies door het Volendamse team wederom weggewerkt tot 25-25 met nog 7 min. te gaan. Het was in de laatste fase van deze bijzonder aantrekkelijke wedstrijd de uitstekend keepende VZV sluitpost die de thuisploeg in de wedstrijd hield.

Lotte Prak die met 8 doelpunten topscore zou worden en Roos de Vries leken voor een huzaren stukje te gaan zorgen. Met nog 2 min. te gaan was de stand 28-26 in het voordeel van VZV maar na een mislukte doelpoging die op de lat uiteenspatte werd het nog een zinderend slot.

Volendam scoorde 28-27 en met de laatste aanval voor de thuisploeg zou de overwinning binnen moeten zijn, zou – maar dat bleek toch niet zo te zijn. Met nog luttele seconden te gaan balbezit voor het favoriete team nog een vrije worp op de middellijn leverde de Volendammers nog een strafworp en een tijdstraf voor VZV op. De strafworp werd benut waardoor het alsnog op een verlenging uitdraaide, 28-28.

Volendam kwam als eerste op voorsprong waarna Esma Staal van zich liet spreken, weer een voorsprong voor de gasten die door doelpunten van weer Esma Staal werd omgezet in een 3-2 voorsprong bij de draai in deze ongekend spannende verlenging.

Er moest een beslissing komen in dit duel Staal scoorde weer 4-2 en het werd 4-3 waarna Krissy Hogervorst 5-3 aantekende. Volendam gooide nog één keer alle remmen los om de dreigende uitschakeling te voorkomen 5-4. Maar Jet Jimming zorgde met een fantastisch doelpunt voor de overwinning en plaatste JuRo Unirek/VZV 2 zich verassend voor de volgende bekerronde en staan bovenaan in de Hoofdklasse.

Een geweldig begin van de feestweek die de Veldtemers te wachten staat met de opening van het nieuwe Sportcentrum en de thuiswedstrijden van Dames 1 + 2 zaterdagavond 12 januari

Dames 2 aanvang 19.00 uur en Dames 1 tegen Foreholte om 20.45 uur.

Doelpunten VZV: Lotte Prak 8, Jet Jimmink 7, Esma Staal 7, Roos de Vries 4, Lisa Vlug 3, Floor 2, Krissy2 en Albertine 1.