Vakantie niet voor iedereen weggelegd.

NIEUWE NIEDORP – Daar waar de meeste mensen van hun vakantie genieten zijn de veehouders afhankelijk van een vervanger of waarnemer. Zo ook hier bij de melkveehouder van Maatschap Haringhuizen aan de Oosterweg bij Nieuwe Niedorp.
Bij dit bedrijf grazen de koeien ook nog lekker in de wei, al vergt dat wel wat extra werk voor eigenaar en z’n vader van dit oer gezonde bedrijf. Passanten moeten tegen melkerstijd rekening houden met een kleine vertraging, de koeien worden dan over de Oosterweg geleid om in de stal gemolken te worden.
Waar elders de uitwerpselen door een robot worden verwijderd en het voer door een robot bijna op een dienblad wordt geserveerd worden deze beesten nog steeds verwend om lekker los in de buitenlucht te kunnen vertoeven.
Voor de boer, en de koeien geeft dat toch ook wel een vakantie gevoel.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs