2°C | Amsterdam

Vakantieweek van Noorderkwartier in Zuid-Engeland zit er weer op

HOLLANDS KROON – Zolang is er naar toe geleefd en nu is het alweer voorbij. Met alleen de zondag om bij te komen van de lange terugreis, kwam maandag alweer snel. Maaike heeft genoten: “Ik heb een goede vakantie gehad. Het was heel leuk.”
De groep van Noorderkwartier was tijdens de Vakantieweek voor de eerste keer naar Engeland. Een primeur dus. Iedere dag stonden diverse excursies op het programma. De avonden waren gevuld met plezier en vermaak. Van bingo tot dansen en een playbackavond.
Voor het vertrek van de reis was Edwin al enthousiast over de playbackavond. Hij wist al precies welk liedje hij ging opvoeren, maar hij hield het goed geheim. Donderdagavond was het dan eindelijk zover. Hij voerde het Pizzalied van Andre van Duin op. Maar ook anderen deden hun uiterste best. De eerste prijs ging naar Edwin. Stralend nam hij zijn beker in ontvangst. “Ik heb al een beker thuis, want ik werd een keer tweede”, zei hij trots.
Tijdens de playbackavond is teamlid Piet ten Bruggencate nog in het zonnetje gezet, omdat hij al 25 jaar als begeleider meereist. “Het waren mooie jaren door de gezelligheid en onbevangenheid van de reizigers”, zei hij achteraf.
Kleinste stad
De volgende ochtend ging de groep alweer vroeg op pad. Kwart voor acht zat iedereen fris en fruitig in de bus voor een bezoek aan verschillende dorpjes. De eerste stop was Wells, de kleinste stad van Engeland, waar we een prachtige kathedraal bezochten. De kathedraal is tussen 1182 en 1490 gebouwd. Dankzij deze kathedraal bezit Wells haar stadsrechten.
Daarna door naar Cheddar Gorge, een bijzonder mooi dorp tussen gigantische rotsen. In een knus restaurantje stond een lekkere lunch op ons te wachten.
Na de lunch was het tijd voor de terugreis naar het hotel. In de bus vermaakte iedereen zich prima. Sommigen deden spelletjes op de telefoon, maar een groot deel van de groep viel als een blok in slaap. Behalve Geert dan. Hij hield het uitzicht aan alle kanten goed in de gaten en maakte heel wat foto’s.
Geslaagde reis
Tijdens de vakantiereis zijn ook bezoeken gebracht aan onder andere studentenstad Oxford, Stonehenge en Isle of Wight. “Het was een hele mooie reis”, zei Geert.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.