2°C | Amsterdam

Van boterham tot keutel in het Westfriesgasthuis

REGIO – Op maandag 19 september is er weer een nieuw publiekscollege van het Westfriesgasthuis en NHDGezond. Thema is ditmaal de buik. Chirurgen Marc Govaert, Eric Sonneveld en MDL-arts Sebastiaan Balkema gaan in op de wonderlijke werking van dat orgaan.

Blauw licht
“Daarbij maken we vele uitstapjes, mensen hoeven niet bang te zijn dat het alleen maar over poep gaat,” legt dr. Govaert uit. “Naast spijsvertering vertellen we ook wat de meest innovatieve technieken zijn om een buik te opereren en waarom we buiken het liefst in een operatiekamer met blauw licht opereren. Of laten we zien wat het bevolkingsonderzoek darmkanker nou echt inhoudt. We zorgen er in elk geval voor dat mensen een stuk wijzer en met een lekker buikgevoel huiswaarts gaan.”
Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een mailtje aan [email protected] of via een belletje naar 0229-257613. Het college van 19 september is in de JT Bioscoop in Hoorn en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur wordt u een kopje koffie of thee aangeboden door de Vrienden van het Westfriesgasthuis. Vanwege het grote animo voor de lezingen is er ditmaal plaats voor 300 mensen.
Alle aandacht voor…
Het college is voor iedereen die gewoon weleens wat meer wil weten over medische onderwerpen. Onder de noemer ‘alle aandacht voor….’ zijn al diverse gratis colleges voor een breed publiek georganiseerd. Meer vindt u via wfg.nl/alleaandachtvoor.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.