2°C | Amsterdam

Veiligheid kinderen Westerland in gevaar door verkeersdrukte

WESTERLAND – Bezorgde ouders in Westerland hebben woensdagmiddag spandoeken opgehangen om automobilisten te waarschuwen. Ze zijn bang dat het vele verkeer voor slachtoffers gaat zorgen onder de kinderen.
Auto’s, vrachtwagens, trekkers en brommers razen elke ochtend en middag door het kleine dorp op Wieringen. Westerland ligt tussen de Rijksweg N99 en de Provinciale weg N240 en dat levert nogal wat verkeer op, vertelt Henk van Dijk, één van de bezorgde ouders. “Er komen op een dag zo’n 2.000 auto’s langs. En er zijn al wat incidenten geweest. Gelukkig zonder letsel, maar wij zijn bang dat het erger wordt.”
De drukte is al van langere tijd, maar de echte problemen begonnen vorig jaar. Toen sloot basisschool de Dentele de deuren en waren de kinderen genoodzaakt om naar scholen in Hippolytushoef te gaan. Een fietstocht van 2,3 kilometer met de nodige hindernissen zoals de smalle Koningsweg. Het gaat soms dan ook nog maar net goed.
“Automobilisten snijden je soms af en duwen je dan de berm in.”, vertelt Jamie die iedere schooldag op en neer fietst. En het zusje van Femke kwam lelijk ten val. “Ze werd geraakt door het zijraam van een auto. Ze viel en moest erg huilen.”
Reacie gemeente
De gemeente Hollands Kroon laat weten in september naar de route te gaan kijken met de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland en de politie. Maar de ouders willen niet langer wachten. Zij hebben vandaag spandoeken geplaatst bij de entrees van het dorp. Betaald door de ouders, andere inwoners en bedrijven van Westerland.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.