2°C | Amsterdam

Vergoeding PGB vervoer naar dagbesteding te laag, mensen blijven thuis

HOLLANDS KROON – GroenLinks springt in de bres voor de groep inwoners van Hollands Kroon die via een PGB gebruik maken van de vervoersvergoeding op naar de dagbesteding te kunnen worden gebracht en na afloop weer thuis worden gebracht.
Deze groep mensen lijkt buiten de boot te vallen nu blijkt dat de vergoedingen mogelijk te laag zijn waardoor de clienten niet meer kunnen deelnemen aan deze dagbesteding waardoor er een verminderde zelfredzaamheid optreedt maar ook de mantelzorgers veel zwaarder belast gaan worden.
De mensen die gebruik maken van deze vervoervergoeding kiezen vaak bewust voor een specifieke dagbesteding en moeten daarom vaak aanzienlijke afstanden afleggen om deze dagbesteding te kunnen bereiken.  GroenLinks is van mening dat zelfs de € 5,10 per etmaal te kort is om binnen Hollands Kroon een geschikte dagbesteding te vinden waardoor deze groep mensen afzien van de dagbesteding.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.