Vergoeding PGB vervoer naar dagbesteding te laag, mensen blijven thuis

HOLLANDS KROON – GroenLinks springt in de bres voor de groep inwoners van Hollands Kroon die via een PGB gebruik maken van de vervoersvergoeding op naar de dagbesteding te kunnen worden gebracht en na afloop weer thuis worden gebracht.
Deze groep mensen lijkt buiten de boot te vallen nu blijkt dat de vergoedingen mogelijk te laag zijn waardoor de clienten niet meer kunnen deelnemen aan deze dagbesteding waardoor er een verminderde zelfredzaamheid optreedt maar ook de mantelzorgers veel zwaarder belast gaan worden.
De mensen die gebruik maken van deze vervoervergoeding kiezen vaak bewust voor een specifieke dagbesteding en moeten daarom vaak aanzienlijke afstanden afleggen om deze dagbesteding te kunnen bereiken.  GroenLinks is van mening dat zelfs de € 5,10 per etmaal te kort is om binnen Hollands Kroon een geschikte dagbesteding te vinden waardoor deze groep mensen afzien van de dagbesteding.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs