WIERINGERWERF – Burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon zijn op grond van de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
Vereiste van besluit
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Motivering
Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade is het gewenst om op de Hoornseweg te Wieringerwerf een verplicht (brom)fietspad in te stellen, doormiddel van bord G12a, vanaf de kruising met de Zuidrak tot en met de Havenweg. E.e.a. zoals aangegeven in de bijlage van dit besluit.
Met het bovenstaande wordt beoogd dat de verkeersveiligheid van de fietsers gewaarborgd wordt op het stuk Hoornseweg vanaf de Havenweg tot aan de Zuidrak. Deze route wordt veel gebruikt door fietsers en zodoende is er minder confrontatie met (motor)voertuigen.
Belangenafweging
Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg gehoord.
Advies politie
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er 14-04-2020 overleg geweest met de gemandateerde van de politiechef, eenheid Noord-Holland, en deze kan instemmen met bovengenoemde maatregel.
Awb-procedure
Er heeft geen ontwerpbesluit ter inzage gelegen.
Besluit
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om op de Hoornseweg, te Wieringerwerf, een verplicht (brom)fietspad in te stellen vanaf de Zuidrak tot aan de Havenweg.
Bezwaar
Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken met ingang van de dag na verzending van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders indienen. Ook bestaat, indien onverwijlde spoed dat vereist, de mogelijkheid een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Deze voorziening kunt u richten aan: rechtbank Noord-Holland (Afdeling Publiekrecht, sectie bestuursrecht) postbus 1621, 2003 BR Haarlem.
U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD (elektronische handtekening) nodig. Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.