(Update)Vermilion gaat meer gas oppompen, binnenkort aardbevingen in Slootdorp?

Slootdorp – Vermilion heeft besloten dat de er meer gas uit de put bij Slootdorp kan worden gepompt. Er gaat een uitbreidin van 4 naar 6 putten plaatsvinden. Bij het bedrijf zijn geen bezwaren binnengekomen.
Of de vrees voor ‘Groningse toestanden’ uitblijft is onzeker maar Nico Tielens, woorvoerder van Vermilion, zegt dat zij blijkbaar een goed verhaal hebben gebracht en zo de omwonenden in Slootdorp gerust hebben gesteld.  „Ondanks de onrust die bij het bekend worden van onze plannen in Slootdorp is ontstaan, is de vergunningenprocedure vrij geruisloos en soepel verlopen,” zegt Tielens.
Per vrachtwagen worden de onderdelen van de 4.5 meter hoge productie-installatie aangevoerd en in elkaar gezet waarna medio mei de productie  moet gaan plaatsvinden. Maar dit kan pas na het krijgen van een defintieve toestemming van het ministerie van Economische zaken in Den Haag.
Hollands Kroon is  met Vermilion in onderhandeling over een bijdrage aan het ‘gasfonds’ dat speciaal is opgezet waar Vermilion aanwezig is en wat kan worden ingezet voor maatschappelijke doeleinden. In dit fonds stort het bedrijf een bedrag van tussen de 10- en 20.000 euro.
Update: Woordvoerder Nico Tielens van Vermilion laat aan ons weten dat: “Vermilion heeft in twee informatieavonden, gehouden in 2015, uiteengezet aan omwonenden en geïnteresseerden wat de uitbreiding van de productie behelst en de te verwachten effecten hiervan aangegeven en in perspectief geplaatst. Daarbij is ook helder aangegeven dat de extra hoeveelheid te produceren gas geen aanleiding geeft tot aanpassing van de verwachtingen ten aanzien van bodemdaling (minder dan 2 cm) en bodemtrillingen (verwaarloosbare kans op optreden). Het gasveld is in productie sinds 1977 en produceert sinds 2000 nog gas uit één put (er zijn drie gasputten in productie geweest), daar komen binnenkort de twee nieuwe putten bij, dan zijn er dus weer drie gasputten beschikbaar voor gasproductie.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs