2°C | Amsterdam

(Update)Vermilion gaat meer gas oppompen, binnenkort aardbevingen in Slootdorp?

Slootdorp – Vermilion heeft besloten dat de er meer gas uit de put bij Slootdorp kan worden gepompt. Er gaat een uitbreidin van 4 naar 6 putten plaatsvinden. Bij het bedrijf zijn geen bezwaren binnengekomen.
Of de vrees voor ‘Groningse toestanden’ uitblijft is onzeker maar Nico Tielens, woorvoerder van Vermilion, zegt dat zij blijkbaar een goed verhaal hebben gebracht en zo de omwonenden in Slootdorp gerust hebben gesteld.  „Ondanks de onrust die bij het bekend worden van onze plannen in Slootdorp is ontstaan, is de vergunningenprocedure vrij geruisloos en soepel verlopen,” zegt Tielens.
Per vrachtwagen worden de onderdelen van de 4.5 meter hoge productie-installatie aangevoerd en in elkaar gezet waarna medio mei de productie  moet gaan plaatsvinden. Maar dit kan pas na het krijgen van een defintieve toestemming van het ministerie van Economische zaken in Den Haag.
Hollands Kroon is  met Vermilion in onderhandeling over een bijdrage aan het ‘gasfonds’ dat speciaal is opgezet waar Vermilion aanwezig is en wat kan worden ingezet voor maatschappelijke doeleinden. In dit fonds stort het bedrijf een bedrag van tussen de 10- en 20.000 euro.
Update: Woordvoerder Nico Tielens van Vermilion laat aan ons weten dat: “Vermilion heeft in twee informatieavonden, gehouden in 2015, uiteengezet aan omwonenden en geïnteresseerden wat de uitbreiding van de productie behelst en de te verwachten effecten hiervan aangegeven en in perspectief geplaatst. Daarbij is ook helder aangegeven dat de extra hoeveelheid te produceren gas geen aanleiding geeft tot aanpassing van de verwachtingen ten aanzien van bodemdaling (minder dan 2 cm) en bodemtrillingen (verwaarloosbare kans op optreden). Het gasveld is in productie sinds 1977 en produceert sinds 2000 nog gas uit één put (er zijn drie gasputten in productie geweest), daar komen binnenkort de twee nieuwe putten bij, dan zijn er dus weer drie gasputten beschikbaar voor gasproductie.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.