2°C | Amsterdam

Vistival 2016 een enorm succes.

DEN OEVER – De geur van gerookte paling, zalm, poon, duizenden en duizenden mensen, muziek, natuurlijk de rad van fortuin maar vooral heel veel vis. Het culinaire evenement, dat geheel in het teken van vis van onze Nederlandse vissers staat, weet ook dit jaar weer de mens te boeien en de magen te vullen.
Een veilingmeester die de stembanden schor schreeuwt om de vis aan het massaal aanwezige publiek te veilen maar ook NH verslaggeefster Isabel Prins die van een Wieringer visserman krijgt te horen dat vanaf 2020 het vangen van vis in de Waddenzee misschien wel over en voorbij is omdat ze dan zelfs de jonge ondermaatse vis aan land moeten brengen en moeten vernietigen inplaats levend terug in zee gooien. 
Ook aanwezig het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont uit Hippolytushoef met als speciale redenen het werven van nieuwe leden om zo het museum draaiende te houden.  De kinderen konden zich vermaken bij de speciale rad van fortuin waar men prijzen kon winnen die direct met Den Oever en de zee te maken hadden.
De dag wordt omlijst door muziek van het meezingkoor Wieringen die hiervoor speciaal naar Den Oever is gehaald maar ook het Shantykoor de Gesmeerde Kelen laat het publiek de liederen hardop meezingen. Kinderen kunnen hun geluk niet op bij het grote springkussen en met de drankjes die door café Tante Pietje worden geserveerd kan de dag niet meer stuk! En dan natuurlijk de vele tientallen marktkraampjes waar de ene nog beter haar/zijn best doet om de mensen te lokken met de mooiste aanbiedingen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.