Vistival Den Oever in aantocht!

DEN OEVER – Den Oever maakt zich op voor het zevende Vistival! Het culinaire evenement, dat geheel in het teken van vis van onze Nederlandse vissers staat, zal dit jaar op 16 juli plaatsvinden. Het haventerrein in Den Oever zal wederom worden omgetoverd tot een culinair walhalla waar de visliefhebber warm voor loopt. 
Het Vistival staat geheel in het teken van vis die in de Hoofdstad van de ZeeVerse Vis wordt aangeland door de Oeverse vissers. Lokale ondernemers, maar ook chef-koks uit alle windstreken én kokkerellende vissers van het Visbakteam laten zien wat er in huis is. Ze laten zien hoe simpel het bereiden van een oer-Hollands visje is.
Hobbyvisser Richard Wigbout haalt voor de gelegenheid alles uit de kast om de bezoekers te laten zien hoe hij met zijn eigen viskottertje op garnalen jaagt. Ook wordt gedemonstreerd hoe een echte visveiling werkt. De gerechten worden voor een klein bedrag aan de man gebracht en met de opbrengsten worden lokale goede doelen ondersteund. Daarnaast is er in de visafslag een vis-voeltafel, kan er gekeken worden in aquaria en worden rondvaarten georganiseerd. Kom ook een gokje wagen bij het rad van avontuur met verrassende prijzen!
’s Morgens is er gelegenheid om bij de ZeeVerse Vismarkt vis te kopen om zelf thuis te bereiden. Ondernemers uit de buurt presenteren hun waar ook in de vele tientallen marktkraampjes. Dit jaar is de markt groter dan ooit en zullen er zo’n 75 kraampjes over het gehele haventerrein verspreid staan. De Visserijschool is aanwezig met films over de visserij en diverse schaalmodellen van vistuigen en er worden netten geboet. De leraren van de visserijschool, oud-vissers, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het leven in de visserij.
Met de Oeverse kotters als decor is de vissershaven de ideale plaats om de proeverij te organiseren. De vele duizenden mensen die op het evenement afkomen worden voorgelicht over de vis, visserij en kunnen proeven van verschillende visgerechten. De dag wordt omlijst door muziek van diverse koren. Kinderen kunnen hun geluk niet op bij het grote springkussen en met de drankjes die door café Tante Pietje worden geserveerd kan de dag niet meer stuk!
Meer informatie: www.vistival.nl

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs