VNG komt niet opdagen bij overleg cao brandweer: ‘zeer respectloos gedrag’

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

REGIONIEUWS – Het overleg in Utrecht over een nieuwe cao voor de brandweer is maandagavond niet doorgegaan. Vertegenwoordigers van brandweer kwamen weer naar buiten, nadat een delegatie van de burgemeesters en Veiligheidsregio’s niet was komen opdagen. Dat zeiden de onderhandelaars van de vakbond toen ze eenmaal weer buiten stonden.
Van NH verslaggever Joost Lammers
Het overleg stond gepland voor 19.00 uur. “We hebben tot 19.15 uur gewacht. We vinden dit respectloos”, meldde FNV-onderhandelaar Bert de Haas ten overstaan van de ruim 500 brandweermensen die voor de deur van het Utrechtse Provinciehuis stonden te wachten. “Morgen(vandaag dus) gaat een ultimatum de deur uit.” De Amsterdamse brandweerman Barry Douma noemt het wegblijven “zeer teleurstellend”.
Onder de onderhandelaars van de werkgevers bevinden zich onder meer de burgemeester van Amstelveen Mirjam van ’t Veld en commandant van de regionale brandweer Gooi en Vechtstreek John van der Zwan.
Lees ook: Uitslaande brand verwoest boerderij Wieringermeer
Een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, die als werkgever betrokken is bij de gesprekken, zei eerder op de avond dat het juist de FNV was dat te laat kwam. Deze lezing van de VNG lijkt onwaarschijnlijk, want de brandweermensen waren vanaf 16 uur al massaal aanwezig in de buurt van het Utrechtse Provinciehuis. Het werd ook tegengesproken door een zegsman van de politie, die eveneens in grote getale aanwezig was om de orde te bewaken. “De VNG was te laat. De FNV vertrok”, aldus de politiewoordvoerder.
De FNV was maandagmiddag met honderden brandweerlieden, onder wie veel uit Noord-Holland, naar Utrecht getrokken voor een actievergadering. Er wordt de burgemeesters nu een ultimatum gesteld tot donderdagochtend 10.00 uur, daarna volgen er acties. Hoe die er uit gaan zien, is nog onduidelijk.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category