Voetbal: Kleine Sluis JO15-1 onderuit tegen Grasshoppers

ANNA PAULOWNA – Afgelopen zaterdag moest de JO15-1 op bezoek bij Grasshoppers, een wedstrijd die al veel eerder op het programma stond. Destijds was de lijst met geblesseerden en zieken zo groot, dat spelen geen enkele zin had. Ook reisden ze af met een zeker niet complete ploeg. Jaydion (blessure) en Joey (afwezig) ontbraken. Uiteindelijk zijn Kasper en Jorick uit de JO15-2 bereid hun kicksen aan te trekken.

Verslag aangeleverd

Toernooi

Bij aankomst in Hoogwoud is het erg druk op het complex en al snel blijkt waarom. Er wordt op het hoofdveld en op het kunstgrasveld een toernooi gehouden voor de jongste jeugd. Ons wordt de keuze aangeboden: Of tien minuten later beginnen, zodat de warming-up op één van de twee leeggemaakte velden kan plaatsvinden of de warming-up doen op een achter het complex gelegen grasveld. Wij kiezen nietsvermoedend voor optie twee, omdat we dan op tijd met de wedstrijd kunnen beginnen.

Als we na de voorbespreking en het omkleden richting het grasveld gaan, zijn we toch enigszins verbaasd. Het veld is niets anders dan een stuk soppig, niet gemaaid en hobbelig veld in een park. Doelen ontbreken en de warming-up wordt verstoord door loslopende honden in het park. Verder zit het veld vol met kuilen en er liggen grote putdeksels. Het enige egale stukje is dan al in gebruik van de thuisploeg. Omdat de tijd ontbreekt om nog te reclameren, houden we zo goed en zo kwaad als het kan toch maar een korte warming-up.

Scheidsrechter

Op last van de scheidsrechter moeten we vijf minuten voor de wedstrijd weer in de kleedkamer zijn, alwaar hij ons zal ophalen voor de wedstrijd. Als het zover is wordt er op beide velden nog volop gevoetbald en uiteindelijk zal de wedstrijd gespeeld worden op een hobbelig bijveld. Uiteindelijk moet ook de opstelling op het laatste moment nog aangepast worden, omdat één van de spelers buikklachten heeft. Gianni heeft tijdens de warming-up een geïrriteerde knie opgelopen, maar hij kan gelukkig wel starten.

Het zijn geen gezochte excuses, maar een weergave van de realiteit en zeker niet bevorderlijk voor een team dat zich nog wat onzeker profileert in de 1ste klasse.

Ander eten

Dan de wedstrijd zelf. Grasshoppers is een team met allemaal grote sterke spelers. In Anna Paulowna eten wij schijnbaar anders, want wij hebben dat soort spelers in veel mindere maten. En zeker met het ontbreken van Joey, Jaydion en Mees (1e helft) wordt dat aspect er niet beter op. In de eerste helft lijkt het wel of de bezoekers te veel opkijken tegen de sterk lijkende tegenstander. De duels worden niet altijd vol aangegaan en het lef om ook zelf aan aanvallen te denken zien we maar sporadisch. Het valt dan ook nog op dat de fysiek vaak veel kleinere spelers de vrije trappen om vaak onduidelijke redenen tegen krijgen. Met als mooiste voorbeeld een spelers van Grasshoppers die met een karatetrap op nekhoogte in de rug van Wouter springt. Omdat de speler met deze onnodige actie uiteraard valt, krijgt hij de vrije trap mee. Uiteindelijk is Grasshoppers wel gewoon de sterkere ploeg in de eerste helft en gaat de rust in bij een 3-0 stand.

In de rust proberen we de koppies weer omhoog te krijgen en de jongens duidelijk te maken dat we ons niet zonder slag of stoot naar de slachtbank laten leiden. In de tweede helft loopt het inderdaad beter. Lang blijven kansen voor Grasshoppers uit en zo nu en dan laten nu ook de bezoekers zich wat meer voor het vijandelijke doel zien. Uiteindelijk komt de 4-0 heel schlemielig tot stand. Een niet al te hard schot wordt net voor de neus van doelman Danny van richting veranderd, Danny probeert nog te reageren, maar dat is op het zachte, gladde veld onmogelijk en ook zijn uiterste inspanning om de bal nog met een gestrekt been tegen te houden heeft geen effect.

Reuzen

De 5-0 komt nog merkwaardiger tot stand. Jim toch ook niet één van de reuzen in ons team, schermt keurig de bal met zijn voet af. Zijn tegenstander van 1,88 meter laat zich achter Jim zijn rug vallen en de scheidsrechter wijst naar de penaltystip. Danny kiest nog wel de goede hoek, maar de bal is te scherp ingeschoten. Kleine Sluis blijft knokken voor een goal en die lijkt er ook te komen. Met nog een kwartier te spelen valt de diepe bal precies tussen de laatste verdediger van Grasshoppers en hun keeper in. Senna is er als de kippen bij, tikt de bal langs de keeper, maar zijn actie om de bal achterna te gaan en te scoren wordt in de kiem gesmoord door een grove overtreding van de doelman.

Als je zo gemakkelijk een penalty geeft, maar ook gewoon fluit volgens de regels zou geel, maar misschien wel rood (doorgebroken speler) op zijn plaats zijn geweest. De scheidsrechter houdt het echter op slechts een vrije trap. Senna moet van het veld gedragen worden en wordt na de wedstrijd nog driekwartier behandeld door de EHBO. Gelukkig gaat het op het moment van schrijven van dit verslag weer wat beter met hem. De komende dagen moeten aantonen of de blessure nog gevolgen heeft op langere termijn.

Slotconclusie: Een terechte overwinning voor Grasshoppers, maar misschien wel wat te hoog. Een prima tweede helft waarin Kleine Sluis zeker een meer gelijkwaardige tegenstander was. Twee invallers die wij zeer dankbaar zijn en die beide een prima wedstrijd hebben gespeeld, Jorick en Kasper bedankt.