Voorzitter VVD-Hollands Kroon spil in uiteenvallen LADA-fractie

HOLLANDS KROON – Dinsdag 24 mei werd bekend dat  de fractie van LADA fractielid Henk-Jan Wittink uit de fractie heeft gezet vanwege publicaties die gingen over de verkoop van een oud schoolgebouw in de kern Oosterland. De Oosterlandschool is verkocht aan de firma DOZY uit Den Helder zonder ook het pand aan te bieden aan lokale aannemers.
Opvallend detail is dat de voorzitter van de VVD-Hollands Kroon werkzaam is bij DOZY en tevens ook voorzitter is van het museum Jan Lont op Wieringen. Henk-Jan Wittink heeft hier dus verbaasd op gereageerd en wat hem dus zijn plek binnen de fractie van LADA heeft gekost.  Henk-Jan Wittink vroeg zich openlijk af of de VVD nog wel en betrouwbare coalitiepartner kon zijn binnen het college van Hollands Kroon.
Lees ook: Lada zet Henk-Jan Wittink uit de fractie
Lokale aannemers durven niet bij naam te reageren op de verkoop van dit oude schoolgebouw aan DOZY vanwege een mogelijke boycot op opdrachten vanuit de gemeente Hollands Kroon,  maar vertelden wel aan onze verslaggever dat zij het maar een raar verhaal vinden. Normaal wordt zoiets eerst aangeboden aan lokale ondernemers kregen wij te  horen toen wij 2 aannemers belden.
Tijdens de ledenraadvergadering van 30 mei zal er over de stap van de LADA-fractie gaan worden gepraat. Pas dan wordt duidelijk of het besluit van de LADA-fractie definitief is of dat Henk-jan Wittink gewoon weer zijn zetel terugkrijgt.  Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen was Wittink dankzij zijn voorkeurstemmen goed voor 2 zetels voor LADA.
Wittink zelf heeft al aangegeven onder de naam LADA verder te gaan in de gemeenteraad van Hollands Kroon.
Wordt vervolgd.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs