2°C | Amsterdam

Vuurtoren Den Oever gaat weer branden.


DEN OEVER – Afgelopen maart is de lichtopstand, ook wel vuurtoren, van de plek op de Afsluitdijk naar de kop van de Oostkade verplaatst. Hollands Kroon heeft de vuurtoren van het Rijk overgenomen. Vandaag wordt het licht van de vuurtoren weer ontstoken. De verplaatsing wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Noord-Holland via het Uitvoeringsprogramma Kust en de samenwerking binnen De Nieuwe Afsluitdijk.

Licht gaat weer aan

Om de vuurtoren voor Den Oever en haar bezoekers extra waarde te geven, hebben we besloten het licht in de vuurtoren weer aan te brengen. Het licht wordt niet gebruikt voor de scheepvaart maar is vanaf het dorp wel te zien. Vanavond wordt rond 22.00 het licht weer ontstoken.

Inzet 103 Constructie Compagnie (genie)

De verplaatsing is verzorgd door de genisten van 103 Constructiecompagnie die voor de ontmanteling, transport en opbouw ruim een week nodig gehad hebben. Tijdens de ingebruikname van de vuurtoren wordt ook aandacht besteed aan de inzet van deze mannen. Omdat de inzet bijzonder gewaardeerd is, willen wij dat ook belonen. Dat gebeurt door een gift aan de Stichting Hulphond; een organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van oorlogsveteranen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.