2°C | Amsterdam

VVD Hollands Kroon: ‘nog een kans voor onze zwembaden’

HOLLANDS KROON – Wat de VVD betreft krijgt de zo geheten HOZE-groep nog tot oktober de tijd om aan te tonen dat de vier zwembaden in Hollands Kroon zelfstandig verder kunnen. De gemeenteraadsfractie was mede-indiener van een voorstel met die strekking.
In de raad werd gesproken over een voorstel van B&W om een plan van aanpak uit te werken voor sluiting van zwembaden en de mogelijke bouw van 1 nieuw bad. Dat is nodig om de gemeentelijke uitgaven onder controle te houden. Dit idee leidt tot veel protest bij gebruikers van de zwembaden; Den Krieck in Breezand, De Wirg in Winkel, De Terp in Wieringerwerf en De Venne in Hippolytushoef.

HOZE-groep

Daarom heeft de raad eind 2015 ruimte gegeven aan een particulier initiatief van de gezamenlijke zwembadexploitanten, verenigd in de HOZE-groep. Dat heeft niet geleid tot een kwalitatief voldoende uitgewerkt voorstel. De VVD is voorstander van kwalitatief goede zwembaden, maar wel met een gezonde bedrijfsvoering.
Lees ook: Hollands Kroon wil gefaseerd zwembaden sluiten
De raad heeft nu een aanvullend budget beschikbaar gesteld, zodat ze een voorstel kan krijgen dat wel voldoet aan haar wensen; samenwerking tussen de baden en een sluitende exploitatie voor de komende 10-15 jaar. Daarbij wil de raad ook een goed beeld van de staat van onderhoud van de baden.
De raad is van plan over de zwembaden een besluit te nemen bij het vaststellen van de begroting voor 2018 en verder.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.