2°C | Amsterdam

VVD Hollands Kroon stemt in met breedbandproject Hollands Kroon


HOLLANDS KROON – De VVD-fractie heeft ingestemd met het voorstel van B&W om te onderzoeken of er marktpartijen zijn die met de gemeente willen investeren in toekomstbestendig internet in het buitengebied. De planning is dat begin 2018 met de aanleg kan worden begonnen.
Het onderzoek loopt inmiddels. De gemeente is met meerdere geïnteresseerde partijen in gesprek, waaronder de coöperatie Breedband Hollands Kroon. Hierna volgt een formele aanbesteding. De partij die de laagste gemeentelijke bijdrage vraagt, wordt de samenwerkingspartner.

Steeds groter probleem

In het buitengebied is het ontbreken van snel internet een steeds groter probleem. Als een oplossing uitblijft is het voor gezinnen, mkb-bedrijven en ZZP’ers niet aantrekkelijk om hier te wonen of te werken. Omdat het buitengebied niet dichtbebouwd is, is het voor marktpartijen niet interessant om hier snel internet aan te leggen. Ook de coöperatie Breedband Hollands Kroon krijgt het niet voor elkaar.
Lees ook: Hollands Kroon gaat zelf ook actief op zoek naar partner voor breedband internet buitengebied
Daarom heeft het college van B&W zelf het initiatief genomen door de raad voor te stellen een investeringsbijdrage op te nemen in de begroting. Hoe hoog dit bedrag moet zijn wordt dit najaar duidelijk. Provinciale Staten hebben besloten tot het geven van garantstellingen voor financiering van internetprojecten in buitengebieden.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.