2°C | Amsterdam

VZV niet opgewassen tegen Quintus.


‘T VELD – VZV heeft geen vervolg kunnen geven aan de prima prestatie tegen SEW. Gezien het gemis van geblesseerde speelsters en het feit dat de dragende speelsters ook nog eens onder de maat presteerden was de einduitslag evengoed nog wel te billeken.
Quintus was gewoon een maatje te groot, zowel in lengte als fysiek was het team van coach Alex Curescu de bovenliggende partij. VZV kwam in de 2e minuut nog wel op voorsprong door een benutte strafworp van Kim Jimmink maar in het verdere verloop moest de goed gevulde tribune lijdzaam toezien dat ervoor het team van coach Betty Plasmeyer weinig eer te behalen viel tegen het op de derde plaats staande Quintus.
Alleen de doelvrouwen Amber Zomerdijk en Monique de Wit wisten met tal van uitstekende reddingen nog wat applaus te oogsten en de achterstand nog enigszins binnen de perken te houden.
Uit een paar van die knappe reddingen wist VZV voor rust door zuiver aangegooide breaks op Linsey Perre en Djazzmin Trabelsi te scoren wat ook Lisanne Kolken, Lotte Prak, Krissy Hogervorst en cirkelspeelster Florance Kos twee keer lukte.
Ruststand 8-17.
Tot Halverwege de tweede helft werd er door bij de teams om en om gescoord 13-22 en vertolkte Amber Zomerdijk regelmatig een hoofdrol door ook nog eens een penalty te stoppen. Quintus bouwde hun voorsprong inmiddels verder uit door aanvallen van de thuisploeg te onderscheppen en uit een aantal breaks te scoren.
VZV speelde ook de tweede helft nagenoeg met drie van de vier junioren die aan de selectie waren toegevoegd. Ruth Kruijer en Carmen v.d. Kroon wisten zich kranig te verweren en de jonge talent volle Jet Jimmink de zus van Kim Jimmink wist zelf twee keer uit de hoek fantastisch afteronden.
In de laatste vijf minuten verrichte keepster Monique de Wit nog twee glorieuze reddingen.Maar kon niet verhinderen dat Quintus mede door de goed op schot zijn de Britt van Steekelenburg 7 Daisy Hage en Sharon Nooitmeer 5 de wedstrijd ruim zou afsluiten.
Einduitslag 17-32.
Doelpunten: Linsey Perre 4, Florance Kos 4, Lotte Prak 2, Jet Jimmink 2, Kim Jimmink1, Joyse Hillen1, Lisanne Kolken en Krissy Hogervorst 1.
Zaterdag speelt MaedilonVZV uit tegen Cabooter Group/Handbal Venlo om 20.00 uur.
Bij winst in en tegen Venlo resteren er in mei nog eens een uit en thuiswedstrijd tegen Quintus.
Bij verlies tegen Venlo volgen er nog een uit en thuiswedstrijd tegen streekgenoot SEW.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.