VZV overklast Westfriesland/SEW op alle fronten.

’t VELD – Maedilon/VZV heeft de derby tegen Westfriesland/SEW overtuigend met 31-24 in hun voordeel beslist. In een bomvolle Sporthal ’t Zijveld waren de toeschouwers net als het bij vlagen weergaloos spelende team van de winnende coach Betty Plasmeyer de grote winnaar, en nagenoeg zeker van weer een jaar Tophandbal in de Eredivisie.

VZV aftastend

VZV nam na een aftastend begin in de 3e minuut door een doelpunt van Romy Zengerink een 1-0 voorsprong. Beide teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd al bleef de thuisploeg wel steeds aan de voordelige kant van de score. Door twee doelpunten van Joyce Hillen waarvan een benutte strafworp was de stand na goed 7 min. 3-1 waarna SEW de stand in de 10e min. weer in evenwicht bracht 3-3.

Razend snelle Lisanne Kolken

In ondertal nadat Linsey Perre met een tijdstraf naar de bank was gestuurd zette de razend snelle Lisanne Kolken VZV weer op voorsprong en leken de gastvrouwen hun overwicht uit te buiten. SEW coach Ronald van de Kamp dacht door Lotte Prak de hele wedstrijd stevige mandekking te geven hier hun voordeel uit te kunnen halen maar met deze tactische ingreep een totaal averechtse uitwerking bewerkstelligde.

Door doelpunten van Djazzmin Trabelsi en twee treffers van de ongrijpbare Lotte Prak werd de stand 7-4 voor VZV maar SEW toonde veerkracht wat na ruim 20 min. de stand weer gelijk wist te trekken. Beide teams scoorden vervolgens over en weer waar de VZV keepsters Amber Zomerdijk en Monique de Wit enkele prima reddingen verrichte.

VZV bleef de bovenliggende partij, Maud Kruijer 2x en drie treffers van Lotte Prak hielden de thuis ploeg op voorsprong en bepaalde Lotte Houtenbos met een gave treffer de ruststand op 13-11 en er ook nog twee break outs op de paal belande.

Ruststand 13-11.

VZV begon de tweede helft met een man minder door een tijdstraf van Lotte Prak net voor rust en daar wist SEW van te profiteren. Binnen twee minuten had SEW de achterstand weggewerkt maar door doelpunten van Romy Zengerink 2x, Djazzmin Trabelsi en Joyce Hillen kwam VZV drie minuten later alweer op een riante 17-13 voorsprong. Maedilon/VZV was hierna heer en meester en dicteerde wedstrijd met een voortreffelijk spelende Lotte Prak, die ondanks haar constante dekking maar liefst 9 maal wist te scoren.

Met snel en gevarieerd aanvalsspel liep Maedilon/VZV steeds verder uit 5 min. voor tijd was het verschil zelfs opgelopen naar 28-19 alweer door de uitblinkende Lotte Prak. Nadat eerder Amber Zomerdijk nog een strafworp had gestopt werd VZV vlak voor het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Dzemidzic & van Tricht een strafworp toegekend. Albertine Abube net in het veld gekomen benutte dit buitenkansje beheerst en zelfverzekerd waarna ze ook de laatste treffer van VZV wist te scoren.

Eindstand 31- 24.

Doelpunten: Lotte Prak 9, Djazzmin Trabelsi 4, Romy Zengerink 4, Joyce Hillen 4, Lotte Houtenbos 3, Maud Kruijjer 2, Albertine Abube 2, Lisanne Kolken 1, Roos de Vries 1 en Roos Pannekeet 1.