VZV wint spannend duel tegen Foreholte

’t Zand – Maedilon/VZV heeft in de moeilijke uitwedstrijd tegen Foreholte ook een overwinning behaald. Het team van Betty Plasmeyer werd gesteund door ongeveer 150 supporters, net zoveel als die van het thuisspelende Foreholte.
Tekst: Theo Moras
Net als in de vorige wedstrijden had VZV het moeilijk in begin van het duel en keek al snel tegen een 5-1 achterstand aan. Na die matige start kwam VZV wat beter in hun spel Lisanne Kolken, Linsey Perre en Lotte Prak verkleinden de achterstand. Zo ging het op en neer tot de rust (13-12).
In de tweede helft werd de wedstrijd een waar spektakelstuk; beide teams waren volkomen aan elkaar gewaagd en gingen vol voor de overwinning. De scheidsrechters hielden de wedstrijd bijzonder kort waardoor er veel twee minuten straffen werden uitgedeeld en er in het tweede bedrijf nauwelijks zes veldspeelsters in het veld hebben gestaan.
Britt Stegers van VZV en een speelster van Foreholte moesten door drie twee minuten straffen zelfs met rood het veld verlaten. De overigens sportieve wedstrijd ging tot ruim halverwege de tweede helft gelijk op, er werd om en om gescoord tot 20-20 en was niet te voorzien wie er uiteindelijk als overwinnaar uit de bus zou komen. Maar net zoals in de voorgaande wedstrijden tegen DSVD en Fortissimo was VZV de betere ploeg in de slotfase.
Lotte Houtenbos en Kim Jimmink scoorden 23-25 en 23-26 Foreholte kon het ontketende VZV niet meer bijbenen. Met een mooi doelpunt van Joyce Hillen en prima doelpunten van Djazzmin Trabelsi en Lisanne Kolken werd de derde zwaar bevochten overwinning in deze nacompetitie binnen gehaald.
De ontlading was groot na het laatste eindsignaal. Voor de derde maal op rij hadden de meiden van Plasmeyer in de slotfase de wedstrijd naar zich toegetrokken. Eindstand: 24-29.
Doelpunten: Britt Stegers (5), Lisanne Kolken (4), Lotte Houtenbos (4), Lotte Prak (4), Maud Kruijer (3), Joyce Hillen (3), Kim Jimmink (2), Djazzmin Trabelsi (2), Linsey Perre (1), Albertine Abube (1).
Zaterdag aanstaande: DSVD – VZV om 20.00 uur. Sporthal  ’t Hoge Vonder, Kerkweg 12 in Deurningen.
Via: RTV Noordkop