Waddenfonds maakt geld vrij voor restauratie monument op Afsluitdijk

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Het monument op de Afsluitdijk krijgt 1,5 miljoen uit het Waddenfonds. Het geld wordt onder meer gebruikt voor de restauratie van het monument en de verbetering van toeristische voorzieningen rondom het monument.
Gedeputeerde Cees Loggen: “Noord-Holland vindt het fantastisch dat het unieke monument op de Afsluitdijk geld krijgt vanuit het Waddenfonds. Dit geeft een stevige impuls en hiermee wordt de icoonstatus van de Afsluitdijk versterkt.
Het Waddenfonds wil de toeristische sector in het Waddengebied hiermee een positieve en duurzame impuls geven. Het monument halverwege de Afsluitdijk trekt nu al veel publiek. Om de bezoekers meer te bieden worden bestaande voorzieningen uitgebreid en verbeterd zoals horeca, terrassen en een uitzichtpunt.
Lees ook: Werkzaamheden Afsluitdijk, hou rekening met politiecontroles
De restauratie van het monument is onderdeel van De Nieuwe Afsluitdijk (DNA). DNA wil dat de Afsluitdijk een voorbeeld wordt van duurzame innovatie op het gebied van energie & water, natuur & water en economie & water. Samen dragen deze duurzame ontwikkelingen bij aan de sociaaleconomische versterking van de regio’s aan weerszijden van de Afsluitdijk. DNA is een samenwerking tussen de provincies Noord-Holland en Friesland en de gemeenten Hollands Kroon, Zuidwest-Friesland en Harlingen.
Groot onderhoud Afsluitdijk
De Afsluitdijk ondergaat de komende jaren een metamorfose. De dijk wordt versterkt en er komen nieuwe keersluizen en pompen om meer water te kunnen afvoeren, waardoor het grootste gemaal van Europa ontstaat. Het ministerie trekt voor het project ruim 800 miljoen euro uit. Kunstenaar/innovator Daan Roosegaarde is gevraagd een ontwerp te maken dat bijdraagt aan de waarde van de dijk als icoon en internationaal visitekaartje voor de Nederlandse waterbouwkunde, innovatie en Dutch Design.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category