Weer ellende voor zorgbehoevenden Noordkop

REGIONIEUWS – Opnieuw is een thuiszorgaanbieder omgevallen. Maandagsprak de rechter het faillissement uit over Thuiszorg Noord-Holland, met een vestiging in Den Helder, evenals over het overkoepelende Stichting Zorgbedrijf.
Het faillissement betekent dat voor zo’n tweehonderd medewerkers onzekere tijden aanbreken. Voor een deel is dat de tweede keer in korte tijd, want na het faillisement van thuiszorgorganisatie TSN konden veel van de medewerkers van dat bedrijf bij Thuiszorg Noord-Holland terecht,meldt onze nieuwspartner NH.
Lees ook: Thuiszorgorganisatie TSN failliet, thuiszorgmedewerksters gaan fors minder verdienen
Het meest recente faillisement is voor vakbond FNV reden om de noodklok te luiden. “In de afgelopen anderhalf jaar is een golf aan instelling failliet gegaan die thuiszorg leveren. En nu gaat er wéér een instelling failliet”, schrijft de vakbond. 
Volgens FNV heeft de lokale politiek de sleutel in handen om de tendens te keren. “Gemeenten moeten ophouden met de doorgeslagen bezuinigingen, zodat nóg meer faillissementen voorkomen kunnen worden”, aldus vakbondswoordvoerder Sarah Dobbe. 
Lees ook: TSN Thuiszorgmedewerksters winnen rechtzaak tegen Hollands Kroon
Behalve voor de medewerkers van Thuiszorg Noord-Holland, zet FNV zich ook in voor de honderden ouderen die afhankelijk zijn van de zorg van het bedrijf. De vakbond probeert een oplossing te vinden waarbij de medewerkers tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden hun vaste cliënten houden. 

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs