Weerbericht Hollands Kroon – bewolkt met kans op een bui

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Dinsdag overdag is het bewolkt met kans op buien. In de middag komt de zon weer geregeld tevoorschijn en loopt het kwik uit naar tussen 12 en 15 graden. De wind gaat zwak tot matig uit het zuidwesten waaien. Van woensdag tot zaterdag is het wisselvallig, maar wel zacht weer. In het weekeinde afkoeling.
Een lagedrukgebied ten westen van de Golf van Biskaje blijft vandaag en morgen min of meer op zijn plaats. Aan de oostflank van dit systeem bewegen in een zuidelijke stroming diverse frontale zones en hoogtetroggen noordwaarts over onze omgeving. Een vore ligt om 00 UTC over het zuiden van de Britse Eilanden richting het westen van België, deze oostelijke punt van de vore beweegt langzaam met vochtige lucht noordwaarts de westelijke Noordzee op.
Aan de oostzijde van deze vore bevindt beweegt vannacht een zwak koufront over het oosten van ons land noordwaarts. In de middag ontstaat er boven Frankrijk in het golvende front onder invloed van een hoogtetrog een laagje dat in de nacht naar woensdag over ons land noordwaarts beweegt. Woensdag overdag beweegt het laagje via de Duitse Bocht verder oostwaarts.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Di 30% 60% 9 15 zw 3
Wo 30% 40% 7 15 west 3
Do 40% 40% 4 15 var 2
Vr 30% 70% 7 13 zw 3
Za 30% 30% 5 10 nw 3
Zo 60% 30% 3 11 noord 3

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category