Weerbericht Hollands Kroon – bewolkt met kans op een bui

Hollands Kroon – Dinsdag overdag is het bewolkt met kans op buien. In de middag komt de zon weer geregeld tevoorschijn en loopt het kwik uit naar tussen 12 en 15 graden. De wind gaat zwak tot matig uit het zuidwesten waaien. Van woensdag tot zaterdag is het wisselvallig, maar wel zacht weer. In het weekeinde afkoeling.
Een lagedrukgebied ten westen van de Golf van Biskaje blijft vandaag en morgen min of meer op zijn plaats. Aan de oostflank van dit systeem bewegen in een zuidelijke stroming diverse frontale zones en hoogtetroggen noordwaarts over onze omgeving. Een vore ligt om 00 UTC over het zuiden van de Britse Eilanden richting het westen van België, deze oostelijke punt van de vore beweegt langzaam met vochtige lucht noordwaarts de westelijke Noordzee op.
Aan de oostzijde van deze vore bevindt beweegt vannacht een zwak koufront over het oosten van ons land noordwaarts. In de middag ontstaat er boven Frankrijk in het golvende front onder invloed van een hoogtetrog een laagje dat in de nacht naar woensdag over ons land noordwaarts beweegt. Woensdag overdag beweegt het laagje via de Duitse Bocht verder oostwaarts.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Di 30% 60% 9 15 zw 3
Wo 30% 40% 7 15 west 3
Do 40% 40% 4 15 var 2
Vr 30% 70% 7 13 zw 3
Za 30% 30% 5 10 nw 3
Zo 60% 30% 3 11 noord 3
Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs