Weerbericht Hollands Kroon – in de ochtend geregeld zon, later buien

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Woensdagochtend is het droog met geregeld zon. In de middag is er weer een buienkans. De temperatuur loopt op naar 11 graden en de zuidwestenwind is later matig tot vrij krachtig. Donderdag rustig weer en waarschijnlijk weinig of geen regen. Daarna overgang naar meer voorjaarsachtig weer met in het weekeinde maxima rond 15 graden.
Een zuidwestelijke stroming voert maritiem polaire lucht aan. Een ontwikkelende trog (CAD) boven het noorden van onze FIR beweegt verder noordoostwaarts. Een daarbij ontstaan een klein lagedrukgebied net ten noorden van het Waddengebied trekt langzaam, opvullend naar Denemarken. In de middag ontwikkelt zich boven ons land een zwakke rug van hoge druk, deze rug trekt langzaam oostwaarts. Een trog in de bovenlucht ligt donderdagnacht boven de Britse Eilanden en zakt uit richting de Golf van Biskaje. Op de oostflank ervan weet met een zuidelijke stroming het golvende polaire front boven het zuiden van Europa, noordwaarts op te dringen.
Grote kans (ca. 90%) op terugkeer naar het wat koele en wisselvallige weertype. Kleine kans (ca. 10%) op aanhouden van het overwegend droge weertype met temperaturen boven normaal.
eps_pluim_tt_06235
 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category