Weerbericht Hollands Kroon – in de ochtend nog kans op een bui

Hollands Kroon – Vrijdagochtend neemt de buienkans weer toe, maar in de middag wordt het droog met nu en dan zonneschijn. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot zuidwesten. Het kwik komt uit op maximaal 11 tot 12 graden. In het weekeinde vooral later op zaterdag en in de nacht naar zondag neerslagkansen. Voor de rest meest droog, geregeld zon, met name zondag weinig wind en iets hogere temperaturen.
Een hoogtelaag boven Scandinavie heeft een langgerekte vore over ons land. Hierin trekt in de middag een zwakke kortgolvige trog van west naar oost over ons land. In de nacht naar zaterdag passeert dan een zwakke hoogterug, waarna we onder invloed van een nieuw hoogtelaag west van Ierland komen. In het grondpatroon zien we min of meer het zelfde patroon met een laag boven Scandinavie, met een vore over het westen van het land. Verder liggen er een aantal occlusierestanten in de aanvoerrichtingen. De eerste ligt inmiddels boven het zuidoosten van ons land, de volgende boven het noorden van het land en de derde in het noorden van de FIR. Deze trekken vandaag over de FIR en het land, met daarbij in de middag de grondtrog. Daarachter passeert in de avond een zwakke rug, waarna de stroming zuidwestelijk wordt. Een occlusie, horend bij een laag noordwest van Schotland, ligt zaterdagnacht boven de Britse Eilanden. Deze ligt zaterdag 14 UTC net zuidwest van Zeeland en trekt dan langzaam het land binnen, onderwijl kantelend, doordat het bijbehorende laag zuidwestwaarts beweegt.
Vrij grote kans (70-80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde. Later in de periode een iets toenemende kans op een droog weertype.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Vr 40% 50% 4 11 zw 2-3
Za 40% 40% 3 13 zuid 3-4
Zo 40% 30% 5 13 zo 2
Ma 50% 50% 6 16 zo 4
Di 40% 50% 9 13 zw 3
Wo 40% 50% 5 14 zw 3
Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs