Weerbericht Hollands Kroon – in de ochtend regen, later opklaringen

Hollands Kroon – Vrijdagochtend regent het. Daarna weer droog en later op vrijdagmiddag klaart het op. Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag is er een grote kans op (dichte) mist. De temperatuur zakt in de nacht naar 6 graden. Vrijdagmiddag wordt het 10 graden. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Later op vrijdag ruimt de wind naar het noordwesten en neemt tegen en tijdens de avond af. Zaterdag is er zonneschijn en overdag blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 13 tot 14 graden en de wind waait uit het zuiden.
Een occluderend frontaal systeem ligt boven het noordwesten van de FIR. Deze occlusie beweegt oostwaarts, bereikt vanochtend de westkust en passeert vanmiddag de oostgrens. Een trekrug volgt. De rugas hiervan ligt in de tweede helft van vanavond langs de westkust en passeert in de eerste helft van de nacht naar zaterdag de oostgrens. Een omvangrijk lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan komt intussen dichterbij. Hierin komen meerdere kernen tot ontwikkeling.
Aan de zuidoostflank wordt een steeds verder in kracht toenemende zuidelijke stroming in stelling gebracht. Hierdoor wordt een golf in het koufront ten westen van Portugal -behorende bij de occlusie die vandaag ons land passeert- onze kant op getransporteerd. Deze golf occludeert en bereikt zaterdagmiddag het zuidwesten. Erg actief is dit systeem niet, daar de bovenstroming diffluent is. Bovendien komt het evenwijdig aan de stroming te liggen, waardoor het boven ons land blijft slepen. Een koufront dat bij het Atlantisch laag ligt loopt er dan ook op in en bereikt aan het einde van zaterdagavond het zuidwesten.
eps_pluim_tt_06235

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs