2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – in de ochtend regen, later opklaringen

Hollands Kroon – Vrijdagochtend regent het. Daarna weer droog en later op vrijdagmiddag klaart het op. Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag is er een grote kans op (dichte) mist. De temperatuur zakt in de nacht naar 6 graden. Vrijdagmiddag wordt het 10 graden. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Later op vrijdag ruimt de wind naar het noordwesten en neemt tegen en tijdens de avond af. Zaterdag is er zonneschijn en overdag blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 13 tot 14 graden en de wind waait uit het zuiden.
Een occluderend frontaal systeem ligt boven het noordwesten van de FIR. Deze occlusie beweegt oostwaarts, bereikt vanochtend de westkust en passeert vanmiddag de oostgrens. Een trekrug volgt. De rugas hiervan ligt in de tweede helft van vanavond langs de westkust en passeert in de eerste helft van de nacht naar zaterdag de oostgrens. Een omvangrijk lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan komt intussen dichterbij. Hierin komen meerdere kernen tot ontwikkeling.
Aan de zuidoostflank wordt een steeds verder in kracht toenemende zuidelijke stroming in stelling gebracht. Hierdoor wordt een golf in het koufront ten westen van Portugal -behorende bij de occlusie die vandaag ons land passeert- onze kant op getransporteerd. Deze golf occludeert en bereikt zaterdagmiddag het zuidwesten. Erg actief is dit systeem niet, daar de bovenstroming diffluent is. Bovendien komt het evenwijdig aan de stroming te liggen, waardoor het boven ons land blijft slepen. Een koufront dat bij het Atlantisch laag ligt loopt er dan ook op in en bereikt aan het einde van zaterdagavond het zuidwesten.
eps_pluim_tt_06235

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.