Weerbericht Hollands Kroon – kleine kans op een bui.

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Vandaag blijft er kans op een bui tot een eind in de middag, in de namiddag en avond is het vrijwel droog. Er zijn regelmatig opklaringen, maar de bewolking overheerst nog wel. Matige wind uit west tot noordwest, maximum rond 10 graden. Maandag matige wind uit west tot zuidwest. Daardoor een enkele bui maar vrij veel opklaringen. Dat geldt ook voor dinsdag, woensdag en donderdag is het droog en vrij zonnig.
Vanaf maandag komt er een hogedrukgebied tot ontwikkeling met het centrum net west van de Britse Eilanden en een rug richting midden Europa het zorgt voor stabilisatie en overwegend droog weer gedurende de MD-periode. Woensdag lijkt een afsplitsing van het hoog via onze omgeving naar oost Europa te trekken. De stroming wordt dan tijdelijk oostelijk en op hoogte zuidoostelijk, waardoor er donderdag en deels ook vrijdag zachtere lucht opdringt. Gedurende de EPS periode voert de NW-N stroming aanzienlijk koudere lucht aan in een cylonale aanvoer. De lagedruk vinden we dan meest boven Scandinavie en zuidoost Europa, de hogedruk west van Ierland op de oceaan.
Grote kans op een wisselvallig en tamelijk bewolkt weertype. De temperatuur ligt het grootste deel van de periode ruim beneden de normale waarde voor deze tijd van het jaa

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Zo 30% 60% 5 10 nw 3-4
Ma 40% 30% 3 12 zw 4
Di 50% 20% 3 12 nw 3
Wo 70% 10% 2 13 oost 2
Do 50% 30% 4 15 zo 3
Vr 20% 70% 7 13 west 3

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category