2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – motregen, later opklaringen en zonnige perioden

Hollands Kroon – Maandag begint met bewolking en enige (mot)regen. Tijdens de middaguren is het droog met geregeld zonneschijn. De temperatuur komt uit op 14 tot 15 graden en de wind gaat matig uit het zuidwesten waaien. Vanaf dinsdag wisselvalliger en vooral donderdag en vrijdag vrij koud met kans op (hagel)buien.
Het aandachtsgebied bevindt zich de gehele verwachtingsperiode nog in een zuidelijke stroming aan de oostzijde van een grootschalige hoogtetrog. Een frontale golf trok vannacht van zuid naar noord over het land en heeft begin van de ochtend het noorden verlaten. In de loop van de ochtend passeert dan nog een occlusie, die momenteel NNW-ZZO over het midden van Frankrijk ligt. Deze lijkt vooral boven het (noord)westen en boven zee actief.
Na passage van dit systeem ruimt de stroming even naar zuidwest en trekt in de loop van de middag en avond een zwakke rug over. De aangevoerde lucht wordt dan ook droger. De brede barocliene zone, waarvan de eerder genoemde systemen deel uitmaken, blijft echter boven het westen van Duitsland en het noordoosten van Frankrijk slepen. In de nacht van maandag op dinsdag trekt een volgende golf van zuid naar noord over het land. Dinsdag overdag blijft deze zone nog lang boven het oosten slepen, alvorens oostwaarts te trekken.
Grote kans (70-80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype. Vanaf begin volgende week wel een grote kans (rond 70%) op een overgang naar temperaturen boven het langjarig gemiddelde.
eps_pluim_tt_06235
 

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.