Weerbericht Hollands Kroon – motregen, later opklaringen en zonnige perioden

Hollands Kroon – Maandag begint met bewolking en enige (mot)regen. Tijdens de middaguren is het droog met geregeld zonneschijn. De temperatuur komt uit op 14 tot 15 graden en de wind gaat matig uit het zuidwesten waaien. Vanaf dinsdag wisselvalliger en vooral donderdag en vrijdag vrij koud met kans op (hagel)buien.
Het aandachtsgebied bevindt zich de gehele verwachtingsperiode nog in een zuidelijke stroming aan de oostzijde van een grootschalige hoogtetrog. Een frontale golf trok vannacht van zuid naar noord over het land en heeft begin van de ochtend het noorden verlaten. In de loop van de ochtend passeert dan nog een occlusie, die momenteel NNW-ZZO over het midden van Frankrijk ligt. Deze lijkt vooral boven het (noord)westen en boven zee actief.
Na passage van dit systeem ruimt de stroming even naar zuidwest en trekt in de loop van de middag en avond een zwakke rug over. De aangevoerde lucht wordt dan ook droger. De brede barocliene zone, waarvan de eerder genoemde systemen deel uitmaken, blijft echter boven het westen van Duitsland en het noordoosten van Frankrijk slepen. In de nacht van maandag op dinsdag trekt een volgende golf van zuid naar noord over het land. Dinsdag overdag blijft deze zone nog lang boven het oosten slepen, alvorens oostwaarts te trekken.
Grote kans (70-80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype. Vanaf begin volgende week wel een grote kans (rond 70%) op een overgang naar temperaturen boven het langjarig gemiddelde.
eps_pluim_tt_06235
 

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs