Weerbericht Hollands Kroon – natte start later opklaringen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Vrijdagochtend regent het. In de middag komt de zon nu en dan tevoorschijn. Er kan wel een bui ontstaan met kans op onweer. De temperatuur loopt op naar 12 tot 13 graden en de wind komt uit het zuidwesten en neemt aan de kust toe tot vrij krachtig. Het weekeinde verloopt wisselvallig. Vooral zaterdag zijn de neerslagkansen groot en is het ook winderig. De temperatuur daalt naar circa 11 graden.
Zondag komt ons land met een west tot noordwestenwind weer wat dieper in de koele polaire lucht terecht. Vanaf maandag komt er een hogedrukgebied tot ontwikkeling met het centrum net west van de Britse Eilanden en een rug richting midden Europa. Woensdag lijkt een centrum van hogedruk via de Noordzee en Denemarken naar oost Europa te trekken. De stroming wordt dan zuidoostelijk waardoor we mogelijk tijdelijk in zachte lucht komen.
Tegen het volgende weekeinde trekt een depressie vanuit Biskaje, over Frankrijk naar de Oostzee en neemt dientengevolge de storingsactiviteit ook in onze omgeving weer toe. Achter deze storing komt ons land gedurende de EPS-periode meest onder invloed van een frisse en onstabiele noord tot noordwestelijke cylonale aanvoer. De lagedrukgebieden vinden we dan boven Scandinavie en zuidoost Europa, de hogedruk west van Ierland op de oceaan.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Vr 30% 90% 8 13 zw 4
Za 40% 80% 8 11 zw 4
Zo 30% 50% 3 11 nw 3
Ma 30% 20% 2 12 west 3
Di 50% 20% 6 12 nw 3
Wo 60% 20% 4 12 no 3

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category