2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – natte start later opklaringen

Hollands Kroon – Vrijdagochtend regent het. In de middag komt de zon nu en dan tevoorschijn. Er kan wel een bui ontstaan met kans op onweer. De temperatuur loopt op naar 12 tot 13 graden en de wind komt uit het zuidwesten en neemt aan de kust toe tot vrij krachtig. Het weekeinde verloopt wisselvallig. Vooral zaterdag zijn de neerslagkansen groot en is het ook winderig. De temperatuur daalt naar circa 11 graden.
Zondag komt ons land met een west tot noordwestenwind weer wat dieper in de koele polaire lucht terecht. Vanaf maandag komt er een hogedrukgebied tot ontwikkeling met het centrum net west van de Britse Eilanden en een rug richting midden Europa. Woensdag lijkt een centrum van hogedruk via de Noordzee en Denemarken naar oost Europa te trekken. De stroming wordt dan zuidoostelijk waardoor we mogelijk tijdelijk in zachte lucht komen.
Tegen het volgende weekeinde trekt een depressie vanuit Biskaje, over Frankrijk naar de Oostzee en neemt dientengevolge de storingsactiviteit ook in onze omgeving weer toe. Achter deze storing komt ons land gedurende de EPS-periode meest onder invloed van een frisse en onstabiele noord tot noordwestelijke cylonale aanvoer. De lagedrukgebieden vinden we dan boven Scandinavie en zuidoost Europa, de hogedruk west van Ierland op de oceaan.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Vr 30% 90% 8 13 zw 4
Za 40% 80% 8 11 zw 4
Zo 30% 50% 3 11 nw 3
Ma 30% 20% 2 12 west 3
Di 50% 20% 6 12 nw 3
Wo 60% 20% 4 12 no 3

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.