Weerbericht Hollands Kroon – nog even genieten van de nazomer

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Na een nacht waarbij de temperatuur daalde naar een waarde die normaal is voor overdag, 16 á 17 graden wordt vandaag een dag waarbij de bewolking overheerst. Er zal wel zo nu en dan een waterig zonnetje te zien zijn maar daar moeten we het dan ook mee doen. De wind is vrij krachtig, 5Bft, en waait uit het zuidwesten. Vanavond trekt de bewolking verder dicht en kan er al een eerste bui gaan vallen.

In de nacht naar vrijdag gaat het harder waaien en gaat het regenen waarbij er ook stevige rukwinden kunnen ontstaan met snelheden tot 80km/u boven het open veld en op het IJsselmeer, ook is een enkel klap onweer niet uitgesloten. De temperatuur daalt naar een graad of 14 en de wind draait naar het westen.

Vrijdag gaat een vrij onstuimige dag worden. Veel wind soms even hard tot stormachtig 7 á 8Bft., regen, geschatte hoeveelheid lokaal oplopend tot 6 á 7mm en vrijwel geen ruimte voor de zon. De temperatuur blijft steken bij een graad of 17, een vrij normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Onstuimig weekendje

Zaterdag valt het nog wel mee, wel vallen er enkele buien maar de wind is matig tot vrij krachtig en waait uit het westen. De middagtemperatuur blijft steken bij 15 graden en in de nacht naar zondag daalt het kwik naar 11 graden.

Zondag wordt een stormachtige dag met lokaal veel regen, berekeningen laten lokaal tot 22mm neerslag zien. De wind is hard 7Bft maar tijdens buien stormachtig 8Bft. en op het IJsselmeer en boven het vlakke land mogelijk even een storm 9Bft. Tijdens buien kunnen er ook rukwinden voorkomen tot 90km/u, waarmee de eerste herfststorm een feit is van dit seizoen.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category