Weerbericht Hollands Kroon – tijdelijk wat frisser met kans op lichte nachtvorst

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Het weer gaat tijdelijk even een stapje terugdoen met de temperatuur. Vandaag en morgen schommelt de temperatuur overdag nog rond de 7 graden en in de nacht rond de 3 graden maar na donderdag komt hier dus tijdelijk verandering in. Overdag schommelt de temperatuur zo rond de 4 á 5 graden en in de nachten rond of net onder het vriespunt. Tijdens de zonsopkomst is er dan kans op aanvriezende weggedeeltes en op- en afritten.
Vandaag is het overwegend bewolkt en valt er soms wat lichte neerslag. De wind is vrij krachtig 5Bft en waait uit het westen tot noordwesten. Donderdag is er meer ruimte voor de zon en blijft het ook overal zo goed als droog. De wind draait naar het zuidwesten en zwakt af naar matig 4Bft.
Vanaf vrijdag nemen wij afscheid van de dichte grijze bewolking en krijgen wij de zon er voor terug. Al blijven er nog wel stapelwolken zo nu en dan de zon verhullen. De kans op neerslag is nihil en ook de wind neemt nog meer af naar 3 á 4Bft. Boven open water blijft de wind nog wel aanwezig met 4 á 5Bft.
Op de langere termijn is de kans op een winterse periode niet aanwezig, medio volgene week komen de grijze wolken weer terug en stijgt ook de temperatuur weer naar boven normaal voor de tijd van het jaar ook de kans op lichte nachtvorst neemt dan weer af en komt de nachttemperatuur niet meer onder de 4 graden.  De kans op een echte winterse periode wordt dus kleiner en kleiner.
eps_pluim_tt_06235

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category