Weerbericht Hollands Kroon – toenemende kans op regen

Hollands Kroon – Zaterdag schijnt nu en dan de zon. Vooral in de middag vallen er enkele buien met kans op hagel. Het wordt niet veel warmer dan 9 graden en de noorden- tot noordwestenwind is vrij krachtig. Van zondag tot en met woensdag (Koningsdag) is het koud met geregeld. De buien gaan soms vergezeld van hagel, onweer en mogelijk natte sneeuw. Met 7 tot 8 graden is dinsdag de koudste dag.
Een uitgestrekte hoogterug ligt boven de oceaan, terwijl een hoogtetrog vanaf de poolcirkel naar Centraal-Europa aanwezig is. Hier tussenin voert een noordwestelijke stroming maritiem arctische lucht aan. Na het weekeind trekt een apart laag vanaf de noordelijke Noordzee richting de Duitse Bocht. Hierdoor verschuift de lagedruk westwaarts en stroomt minder koude, maritiem polaire, lucht over West-Europa.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Za 30% 60% 4 9 noord 4
Zo 40% 70% 2 8 nw 4
Ma 30% 90% 2 9 west 4
Di 30% 90% 2 7 nw 4
Wo 30% 80% 3 10 nw 4
Do 30% 70% 4 10 west 3
Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs