Weerbericht Hollands Kroon – vandaag vrij rustig, morgen storm

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Met harde wind, het onweer, de hagel en regen van vrijdag(avond) hebben wij afscheid genomen van de zomer en is de herfst onstuimig begonnen. Vandaag starten we met soms nog een enkel spatje regen maar de zon zal er ook af en toe doorheen koken. De middagtemperatuur loopt op naar een frisse 15 graden bij een vrij krachtige wind uit het westen.

Zondag tappen we uit een heel ander vaatje, de ochtend is nog het nog vrij rustig met veel bewolking en soms wat neerslag, maar in de middag komt het stormfront vlak bij de kust te liggen en dat gaan wij merken ook.

Bericht gaat onder de foto verder

Onweer, hagel en regen met harde rukwinden vrijdag boven Hollands Kroon (Foto: Henk Prins)
Onweer, hagel en regen met harde rukwinden vrijdag boven Hollands Kroon (Foto: Henk Prins)

De wind trekt aan naar stomachtig 8Bft, mogelijk even korte tijd storm 9Bft met rukwinden van 85 tot 100km/u., de laatste vooral boven open vlaktes en boven het water. Er gaat lokaal ook veel regen vallen, berekeningen laten neerslaghoeveelheden van 10mm tot zelfs 40mm zien. De temperatuur zal zondag amper boven de 12 graden gaan uitkomen. In de nacht naar maandag zal de temperatuu rook maar amper dalen dan.

Maandag is een dag voor de fotofanaten onderons. Prachtige wolkenluchten met diepblauwe hemel en soms een felle zon, maar ondanks deze zon blijft ook maandag de temperatuur steken op een graad of 14.

Na maandag klaart het meer en meer op en loopt de temperatuur ook een ietsje op richting de 18 op donderdag.

Kijk op de website van ons weerstation voor meer over het weer.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category