Weerbericht Hollands Kroon – veel zon en het wordt 25 graden

HOLLANDS KROON – Het hogedrukgebied boven het Oostzeegebied verliest langzaam zijn invloed op het weerbeeld in het aandachtsgebied. Het lagedrukgebied nabij het Iberisch Schiereiland beweegt langzaam noordoost en vanuit het hoge noorden komt tegen het einde van de week een laag naar het zuiden afzakken. 
Boven Scandinavie zien we dan op hoogte een trog uitdiepen en er komt in onze omgeving een noord- noordwestelijke stroming op gang. Hiermee wordt significant koudere lucht aangevoerd. De trog boven Scandinavie wordt in de meeste scenario’s in de loop van de volgende week meer naar het westen geprojecteerd, hierdoor wordt de stroming meer westelijk en lijkt de temperatuur geleidelijk weer iets, (maar niet helemaal) uit het dal te klimmen.
De overgang van warm naar een stuk kouder, begin deze week zal waarschijnlijk niet geheel ongemerkt gebeuren. Op woensdag zien we behoorlijk hoge cape waardes met daarbij een sterk neerslag signaal.(KNMI)

Veel zon en hoge temperaturen

Vandaag op moederdag opnieuw veel zon en temperaturen tussen 23 en 25 graden. De wind waait uit het oosten en is matig, bij Texel en op het IJsselmeer vrij krachtig. Ook na het weekeinde eerst nog warm, maar wel vanaf dinsdag kans op een (onweers)bui. Later in de week koelt het af.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs