Weerbericht Hollands Kroon – veel zon en het wordt 25 graden

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Het hogedrukgebied boven het Oostzeegebied verliest langzaam zijn invloed op het weerbeeld in het aandachtsgebied. Het lagedrukgebied nabij het Iberisch Schiereiland beweegt langzaam noordoost en vanuit het hoge noorden komt tegen het einde van de week een laag naar het zuiden afzakken. 
Boven Scandinavie zien we dan op hoogte een trog uitdiepen en er komt in onze omgeving een noord- noordwestelijke stroming op gang. Hiermee wordt significant koudere lucht aangevoerd. De trog boven Scandinavie wordt in de meeste scenario’s in de loop van de volgende week meer naar het westen geprojecteerd, hierdoor wordt de stroming meer westelijk en lijkt de temperatuur geleidelijk weer iets, (maar niet helemaal) uit het dal te klimmen.
De overgang van warm naar een stuk kouder, begin deze week zal waarschijnlijk niet geheel ongemerkt gebeuren. Op woensdag zien we behoorlijk hoge cape waardes met daarbij een sterk neerslag signaal.(KNMI)

Veel zon en hoge temperaturen

Vandaag op moederdag opnieuw veel zon en temperaturen tussen 23 en 25 graden. De wind waait uit het oosten en is matig, bij Texel en op het IJsselmeer vrij krachtig. Ook na het weekeinde eerst nog warm, maar wel vanaf dinsdag kans op een (onweers)bui. Later in de week koelt het af.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category