2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – veel zon en met wordt 23 graden

HOLLANDS KROON – Tussen een hogedrukgebied boven het Oostzeegebied en een lagedrukgebied net west van het Iberisch Schiereiland staat dit weekeinde in onze omgeving een zuidoostelijke stroming waarmee warme en droge lucht wordt aangevoerd.
De blokkade in de bovenlucht die verantwoordelijk is voor het hoog wordt in de loop van volgende week opgevolgd door een volgende blokkade die een westelijker positie kiest boven het zeegebied tussen IJsland, Schotland en Noorwegen. Het eerdergenoemde laag bij het Iberisch Schiereiland dringt in dezelfde periode op richting Midden-Europa en in het volgende weekeinde Oost-Europa. Door deze ontwikkeling heeft de stroming in de tweede helft van de week de neiging oost tot noordoost te worden in het volgende weekeinde zelfs noord tot noordoost. Er bestaat een kans dat de genoemde blokkade wat westelijker komt te liggen. Hiermee zou de stroming meer noordwestelijk kunnen worden waardoor het overal koeler wordt.
Vandaag is het, op soms wat sluierbewolking na, wederom stralend weer. De temperatuur stijgt naar 22 tot 24 graden. De wind is zuidoostelijk en matig, aan de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. In het weekeinde blijft het droog, zonnig en warm met maxima tussen 22 en 25 graden. De wind is matig uit het zuidoosten tot oosten.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Vr 80% 0% 8 22 zo 4
Za 80% 0% 11 24 zo 3
Zo 80% 0% 13 23 oost 3-4
Ma 70% 0% 14 23 oost 3-4
Di 60% 30% 14 24 oost 3
Wo 40% 50% 14 21 no 3

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.